Digitális valutával fizettek a kijevi emberrablóknak

Szabadon engedték a nagy-britanniai EXMO Finance kriptovaluta-váltó Kijevben elrabolt vezető elemzőjét, Pavel Lernert, miután a bitcoin digitális fizetőeszközben kifizették az 1 millió dolláros váltságdíját – tudatta Anton Herascsenko, Arszen Avakov ukrán belügyminiszter tanácsadója.

A nagy-britanniai bejegyzésű EXMO Finance a honlapján jelentette be korábban, hogy december 26-án elrabolták munkatársukat. A kriptovaluta-váltó közölte: Lerner jól van, nem bántalmazták, mindazonáltal megviselték a történtek.

A strana.ua nevű ukrán hírportál korábban arról számolt be, hogy hat maszkot viselő fegyveres férfi betuszkolta Lernert egy lopott rendszámtáblás minibuszba. Értesülések szerint az elemzőt Kijev Obolony kerületében rabolták el. Egyelőre nem világos, hogy ki fizette ki az emberrablóknak a váltságdíjat. Lernernek nem volt hozzáférése a cég klienseinek pénzügyi eszközeihez – szögezte le az EXMO. A valutaváltónak mintegy 900 ezer felhasználója van a cég honlapján feltűntetett adatok szerint. Lerner elengedése egybeesik azzal, hogy a bitcoin és más kriptovaluták értéke ismét növekedni kezdett a tőzsdéken. A bitcoin december 17-én majdnem elérte a 20 ezer dollárt, innen öt nap alatt értékének harmadát elvesztette.

Forrás:

Post Author: KISZó