Magyar Konyha Hete hatodszor

Kárpátalján 2018. február 8-11. között immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre az igen népszerű Magyar Konyha Hete – tudatta közleményében a Kárpátaljai Magyar Turisztikai Tanács. A rendezvény keretében az éttermek jelentős árengedménnyel kínálják a magyar tradicionális ételek remekeit. Az előre meghirdetett ételekre február 8-án, csütörtökön 50 százalékos, a hét többi napján 25 százalékos kedvezménnyel várják a vendégeket.

A szervezők az ötletet Európából lesték el, ahol a vendéglők „Torkos csütörtök” program keretében kínálják kedvezményes áron ételeiket, de a kárpátaljai kezdeményezéssel ellentétben ott csak egy napig tart az említett akció. A rendezvény célja megőrizni és átadni az ifjúságnak a szülők, nagyszülők által ránk hagyott örökséget, megszerettetni a magyar gasztronómia ízvilágát a megyébe érkező vendégekkel.

A kezdeményezők nem titkolt szándéka, hogy mind több turistát csalogassanak a térségbe. A közlemény szerint a magyar konyha hagyománya Kárpátalja számára olyan kincs, amit a háziasszonyokkal, a turisztikai szolgáltató szférában tevékenykedőkkel összefogva érdemes óvni, népszerűsíteni és megőrizni.

A részvevők jutalomsorsoláson vehetnek részt. A tombolán való részvételhez az étterem nevével ellátott, fogyasztást igazoló számlát legkésőbb 2018. március 10-ig kell eljuttatni a Kárpátaljai Magyar Turisztikai Tanácshoz személyesen vagy postai úton (90200 – Beregszász, Görbe utca 6. szám).

Az első két alkalommal csak Beregszászra és Bereg-vidékre korlátozódott a kezdeményezés. Harmadik éven kinőtte magát az akció, ungvári, munkácsi és nagyszőlősi éttermek mellett Ung-vidéki és ugocsai vendéglátóipari egységek is csatlakoztak a kezdeményezéshez. Tavaly újdonság volt, hogy az éttermek mellett cukrászdák, borospincék és falusi vendégházak is részt vehettek a programban. Így a beregszászi Chizay Borház, az Öreg Pincészet, a Benei Parászka Családi Pincészet, a Borzsovai Paprika és a Benei Tele-tál Vendégház is csatlakozott az akcióhoz. A helyszínek száma évről évre gyarapszik, az elmúlt évben négy járásban összesen 18 különböző vendéglátóhelyen volt Magyar Konyha Hete.

A turisztikai tanács közleménye szerint a vendéglősök (étterem, kávézó, falusi gazda, borosgazda) 2018. január 15-ig jelezhetik részvételüket az akcióban. Amint arról már beszámolt a KISZó Online, idén január 27-én, szombaton tartják meg a XII. Mezőgecsei Nemzetközi Böllérfesztivált.

Szabó Sándor

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó