Újra indul Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat!

Tavaly december 20-án nyolcadik alkalommal indult újra a pályázat. A meghirdető az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkársága. A kiíró célja most is ugyanaz, mint az előző években: helyreállítani, erősíteni a háziorvosok és a nővérek megbecsülését, presztízsét.

Az elmúlt hét esztendő alatt több mint 1400 magyarországi és határon túli remek háziorvos, és legalább ennyi nővér élvezhette páciensei és tágabb környezete elismerését, vehetett részt a nemes versengésben. Közülük száznegyvenen kapták meg Az év praxisa a Kárpát-medencében kitüntető elismerést Budapesten.

A szervezők idén is az emberséges és szakmailag elhivatott gyógyítókra, a példaértékű orvos-beteg kapcsolatra és a háziorvosok kitartó, szolgálatkész munkájára szeretnék irányítani a szélesebb nyilvánosság figyelmét. A páciensek mellett egyének, és kollektívák, kórházak, kórházi osztályok, önkormányzatok, polgármesteri hivatalok, civil szervezetek, szakmai érdekképviseletek – ajánlásait is várják.

Összesen 90 000 szavazat érkezett a TOP 20-ra, a portált 375 300 érdeklődő olvasta, látogatta meg! Magyarországról, Erdélyből, Ukrajnából, Szlovákiából, de Norvégiából, Hollandiából, Írországból, az Amerikai Egyesült Államokból, Franciaországból, Svédországból egyaránt érkeztek voksok. A hatodik pályázaton, amelyen először vehettek részt határon túli jelöltek, Kárpátaljáról a nagypaládi dr. Popovics Lászlót, a tiszaújlaki Csernyicskó Natáliát és a mezővári dr.Poljovoj Miklóst díjazták. A hetedik pályázaton Kárpátaljáról dr. Baksa Géza nagydobronyi, dr. Gaál Géza beregszászi, dr. Megyeri Melinda nagypaládi és dr. Dicska Viktor csongori családorvos nyert. A felvételen a 2017-es győzteseket látni.

Ajánlásaikat 2018. május 10-ig küldhetik be háziorvosukról, és a vele dolgozó nővérről!
Részleteket itt talál: http://www.evpraxisa.hu/

Post Author: KISZó