Közgyűlést tartottak a magyar könyvtárosok

Az elmúlt héten rendezték a Kárpátaljai Magyar Könyvtárosok Egyesületének (KMNE) soros közgyűlését Beregszászban, az Európa–Magyar Házban.

– Tavaly a Bethlen Gábor Alapnál egyesületünk sikeresen pályázott a megyei közkönyvtárak számítástechnikai eszközökkel való felszerelésére, ezáltal minden régió, ahol magyar könyvtárosok dolgoznak, részesül a támogatásból. Ezenkívül az elmúlt év végén magyarországi kiadók jelentős segítséget ajánlottak fel a kárpátaljai bibliotékáknak, – mondta Varga Éva. A KMNE elnöke felelevenítette a 2017-es esztendő történéseit.
Kiemelten szólt az Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából szervezett szavalóversenyekről, melyeket két helyszínen, Beregszászban és Técsőn tartottak. A legjobbak a beregszászi konzulátus jóvoltából Széphalomba kirándulhattak. Tavaly is sor került a könyvtárosok továbbképzésére, és fontosnak tartotta a mostani találkozót is, amikor a különböző régiókból érkezett kollégák megismerkednek, elbeszélgethetnek egymással, tapasztalatot cserélhetnek.
A különböző régiókból érkezett könyvtárosok is készültek néhányan beszámolóval. Jó dolog, hogy nekik is volt miről beszélniük. Munkájukat prezentáció segítségével mutatták be.

 

Hegedűs Csilla

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó