Az UMDSZ elítéli a gyújtogatási kísérletet

Az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ) elnöksége nevében dr. Zubánics László elnök határozottan elítélte és a tettesek haladéktalan kézre kerítését követelte a hatóságoktól a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) székháza ellen elkövetett Molotov-koktélos támadás kapcsán.

Megdöbbentő és elítélendő az a barbár cselekedet, amelyet ismeretlen tettesek követtek el Ungváron a KMKSZ-székház ellen. Bár az épületre dobott Molotov-koktél szerencsére csak kisebb károkat okozott, azonban az incidensnek az emberi lelkekre gyakorolt romboló hatásai még felmérhetetlenek. Amennyiben nem kerülnek elő az elkövetők, illetve nem vonják felelősségre őket, végérvényesen megroppanhat a lakosságnak, s ezen belül a nemzeti kisebbségeknek a közrend fenntartói iránti bizalma, fogalmaz az UMDSZ elnöke.

“Az elmúlt esztendő eseményei sokszor nemzeti közösségünk megfélemlítéséről szóltak, azonban ilyen jellegű tettlegességig eddig nem jutottunk el. Felszólítjuk az illetékes szerveket, hogy tegyenek meg mindent az elkövetők kézre kerítése és példás megbüntetése érdekében!”

– olvasható Zubánics László beregszászi keltezésű nyilatkozatában.

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó