Szivárvány a gyerekekért

Isten ajándéka a gyermek, akivel együtt sok boldogság, szeretet, kacagás és egyben sok aggódás, félelem és feladat érkezik a családba. Vannak olyan gyermekek, akik az átlagosnál több feladattal látják el szüleiket, családtagjaikat. Ők azok, akiket a szakirodalom sajátos nevelési igényű gyerekekként tart számon.

Istennek hála, a Kárpátaljai Református Egyházkerület feladatának tekinti ezeknek a gyerekeknek a rehabilitációját, a családokra való odafigyelést. Áldott munkát fejt ki a Bereg-vidéken a Nefelejcs Rehabilitációs Központ Mezőváriban, és a Hetyeni Élim Napközi Otthon. Ugocsában is szeretnénk csatlakozni ehhez a munkához.

Örömmel tudatjuk, hogy születendőben van a tiszabökényi Szivárvány sajátos nevelést igénylő gyerekek napközi otthona. A helyi református parókia ad otthont ennek az intézménynek. Folynak a munkálatok, hogy szép, barátságos és megfelelő környezet fogadja majd a családokat, a gyerekeket. Illyés István, a református gyülekezet gondnoka és egyben a Szivárvány otthon vezetője, fontosnak tartja, hogy szeretetteljes légkör vegye körül a gyermekeket, családjaikat.

Rengeteg munka áll előttünk. Sok a feladat, sok a kérdés…
Jelenleg folynak a felmérések, hogy kik lennének, régiónkban azok a családok melyek szeretnék, hogy gyermekük intézményünkbe járjon. Nehéz az indulás! Sok imádságra, tapasztalatszerzésre van szükségünk, de szerető szívű munkatársakkal áldott hely lehet a Szivárvány, ahová örömmel jönnek a gyerekek, a szülők pedig bátran majd hozzánk gyermekeiket.

Köszönjük az eddigi támogatásokat, aminek köszönhetően haladhatnak a munkálatok. Margaret Martle egyik gondolatát idézve:,, Isten minden kis tücskének akad hely a kórusban. Némelyik hangja mély, a másiké magas…és aki csak tapsolni tud, olyan is akad.” Istennek mindannyian fontosak és értékesek vagyunk. Jöhetünk hozzá, testi és lelki gyengeségeinkkel egyaránt. Nála oltalmat és menedéket találunk.
Mi erősebbek, akik kicsit többet kaptunk, karoljuk fel a gyengébbeket.
Megérteni, elfogadni, segíteni… Nagyon fontos fogalmak ezek, melyeket a mindennapi életben meg kell élnünk!

Hunyadi Ágnes
(Tiszabökény)

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó