Látványos olimpiai megnyitó

Elkezdődött a téli olimpia a dél-koreai Pjongcsanban, ahol két kárpátaljai sportolóért is szoríthatunk.

Nem tudni, hogy az irgalmatlan hideg vagy a kedvezőtlen időpont miatt – egyes programokat az olimpiát közvetítő amerikai mamut, az NBC tévétársaság igényeihez igazították –, de a magyar idő szerinti péntek déli megnyitóünnepségen csupán pár tucatnyian ültek a lelátón. A zimankós időjárás miatt a csapatok bevonultak, majd egyből ki is vonulnak a stadionból, nem várták meg egymást középen, mint a nyári játékokon.

A curling vegyespárosok már csütörtökön megkezdték a szereplést a pjongcsangi téli olimpián, vagyis a versenyek már zajlanak. A XXIII. téli olimpiai játékok 92 ország részvételével 16 napon át tartanak, az eseményen 15 sportág képviselői indulnak, és 102 versenyszámban osztanak érmeket.

Már Pjongcsangban van a kőrösmezői Ivan Kovbasznyuk alpesisíző. A sportoló már túl van az első edzésén, kipróbálhatta a pályát. A versenyen a 73-as rajtszámmal fog majd indulni. Csundák-Dancsa Annamária február 15-én indul az olimpia helyszínére, ugyanis a snowboardverseny selejtezőit február 22-én, a kieséses szakaszt február 24-én rendezik. A hódeszkás – öt Világkupa-futam és az országos bajnokság után, melyen tizenkettedszer lett első – Ungváron, családi körben, pihenéssel hangol harmadik olimpiájára.

Forrás:

KISZó

Sport Közzétette:

Post Author: KISZó