Folytatódik a Testvércsalád Mozgalom

Beregszászban, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán bejelentették, folytatódik a kárpátaljai Testvércsalád Mozgalom. Székely Attila, a magyarországi Családháló országos szervezője a rendezvényen elmondta, a mostani találkozót több héten át tartó előkészület előzte meg, nemrégiben jártak Beregszászban és bemutatták Testvércsalád Mozgalom című programjukat.

– 2014-ben alakultunk meg, célunk továbbra is az, hogy összekössük a Magyarországon és Kárpátalján élő családokat, különböző programokat szervezzünk számukra. Ma aláírhatjuk azokat az együttműködési megállapodásokat, melyek hosszú távon meghatározzák a szervezetek kapcsolatait – mondta. – Az elmúlt években több mint 400 család jelentkezett a mozgalomba, a találkozón legalább félezren vettek részt, és több száz kárpátaljai és magyarországi család között meg is maradt a kapcsolat. Gyermeknyaraltatások és utazásokat rendezünk a családok részére. A négy év tapasztalata azt mutatja, hogy a programra igény van, azt a jövőben is érdemes folytatni. Erre lehetőségünk is van, Magyarország kormánya jóvoltából ebben az évben is folytatódik a Testvércsalád Mozgalom.

Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériuma egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára kifejtette, példaértékű, amit a Családháló 2014-ben elindított. Ez egy fontos, hiánypótló, civil kezdeményezés, ami a nemzet erősítését és a családok támogatását szolgálja.

Ezt követően Székely Attila együttműködési megállapodást írt alá a jelen lévő kárpátaljai szervezetek a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete, a „Kárpátaljai Második Esély” Jótékonysági Alapítvány, a Sámuel Alapítvány, a Kezünkben a Jövő Alapítvány, a Cserkészliliom a Keresztény Ifjúságért Jótékonysági Alapítvány, a Család és Élet egyesület, a Beregszászi Római Katolikus Egyházközség, a Beregszászi Református Egyházközség és a Beregszászi Baptista Gyülekezet képviselőivel.

Hegedűs Csilla

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó