Ungváron is fellobbant az olimpiai láng

A pjongcsangi téli olimpiai játékok ünnepélyes megnyitójával egy időben jelképesen Ungváron a Junyiszty-sportcsarnokban is meggyújtották az olimpiai lángot.

Az ünnepi ceremónia végén Csundák-Dancsa Annamária snowboardosnak jutott az a megtisztelő feladat, hogy fellobbantsa a lángot. Az ungvári hódeszkásnak ez lesz a harmadik olimpiája, a sportoló február 15-én indul Pjongcsangba. A megyeszékhelyen az olimpiai láng fellobbanását már harmadik alkalommal kötik egybe ötkarikás tematikájú bélyegek kiállításával. Ezúttal Ukrajna több pontjáról is küldtek bélyegeket, külföldi gyűjtőktől is érkeztek volna kiállítási darabok, ám azok a vámon rekedtek.

Mindeközben a dél-koreai helyszínen elhalasztották a másik kárpátaljai résztvevő, Ivan Kovbasznyuk alpesisíző versenyét. Az erős szél miatt elmaradt a vasárnapra tervezett férfi lesiklás a pjongcsangi téli olimpián. A szervezők meg se várták a rajtot, már órákkal előtte úgy döntöttek, hogy nem lehet megrendezni a játékok egyik klasszikusának tartott számot, amelyben Ivan Kovbasznyuk (fotónkon) révén kárpátaljai induló is van.

Később a Nemzetközi Síszövetség bejelentette, hogy a pótlás 15-én, csütörtökön lesz, az aznapra kiírt férfi szuperóriás-műlesiklás pedig péntekre, a tartaléknapra tolódik. A gyorsasági számoknak otthont adó Dzsongszonban helyenként óránként 72 kilométeres szél fújt, ilyen körülmények között pedig nem lehet futamot rendezni, mivel a versenyzők több mint 100 kilométeres sebességgel száguldanak a lejtőn. A férfi lesiklás lett volna az első alpesi szám az olimpián.

 

Szabó Sándor

Forrás:
KISZó
Sport Közzétette:

Post Author: KISZó