Ítéletidő Kárpátalján is

Az erős szél és havazás miatt vasárnap reggelre Kárpátalja 81 településén teljesen vagy részben szünetelt az áramszolgáltatás, és akadozott a közlekedés a megye útjain.

A megyei állami közigazgatás sajtószolgálatának jelentése szerint a rendkívüli időjárás következtében a vidék 40 településén teljesen, 41-en pedig részlegesen szünetelt az áramszolgáltatás. Az áramkimadadásokat az erős szél és az elektromos vezetékekre dőlt fák okozták. Sok helyen még vasárnap délután sem állt helyre a villanyáram-szolgáltatás.

Az erős havazás fennakadásokat okozott a közlekedésben is. A Kárpátok négy hágója csak nehezen járható, a kamionok közlekedését felfüggesztették. A teherjárműveket a közlekedésrendészek parkolókba irányítják az időjárási helyzet javulásáig. Kárpátalja hegyvidéki térségeiben reggel mínusz 12 fokot, a síkvidéki területeken mínusz 5-7 fokot mértek.

Nagyszőlősön a viharos szél megbontotta az egyik iskola tetőszerkezetét. Beregszász több utcájában áramkimaradás volt. A Vérke-parti városban 15 centinél is nagyobb hó hullott.

Forrás:
KISZó/MTI

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó