Baloga levetetné a magyar zászlókat

Viktor Baloga törvényben rendezné a külföldi államok zászlóinak használatát ukrajnai középületeken.

Az inkább csak Kárpátalján ismert Jedinij Centr politikai párt vezetője bejegyeztetett egy jogszabály-tervezetet, ami megtiltaná, hogy az állami hivatalokon és az önkormányzati épületeken az ukránon kívül bármilyen más ország zászlaja ott lehessen. A politikus kommentárjában úgy fogalmaz, hogy a zászlóhasználat ügyében „semmilyen regionális sajátosságokra” nem lehetnek tekintettel.

A parlamenti képviselő igen kemény büntetéseket foganatosítana azokkal szemben, akik nem tartanák be az új törvényt, akár 2 évig terjedő, vagy annál is nagyobb börtönbüntetést helyezne kilátásba.

Baloga tervezetében ugyan nincs nevesítve, de szűkebb pátriánkban ez leginkább a magyar trikolórt érinti. Nem kizárólagosan, hiszen élnek itt más – román, szlovák, német stb. – közösségek is. A megyénkben még mindig nagy befolyással bíró politikus nem éppen kisebbségbarát megnyilvánulása már csak azért is különösen furcsa, mert ez a párt rendelkezik a legtöbb magyar nemzetiségű taggal, s a különböző szintű választásokon rendre jól szerepel a magyarok lakta vidékeken is.

Post Author: KISZó