A megyei tanács kirúgatná a minisztert

Ukrajna miniszterelnökéhez intézett levelet fogadtak el legutóbbi plenáris ülésükön a megyei tanács képviselői.

Arra kérik Volodimir Grojszmant, menessze tisztségéből Uljana Szuprunt, aki nem rendelkezik megfelelő egészségügyi képzettséggel, ám ennek ellenére megbízott tárcavezetőként tevékenykedik. A kárpátaljai képviselők megfogalmazása szerint elégtelen minősítést érdemlő munkát fejt ki az egészségügy terén, naponta áll elő újabbnál újabb reformötletekkel, ám valójában teljesen tönkretette az ágazatot, amely katasztrofális anyagi helyzetbe került.

Az egészségügyet a felső szintektől a legalsóig átszövi a korrupció. Az ukrán átlagpolgár képtelen megfizetni a kórházi ellátást, ezért inkább öngyógyítással próbálkozik. Általános felháborodást váltott ki Szuprun azon kijelentése is, hogy a szaktárca a továbbiakban nem finanszírozza az Onkológia elnevezésű állami projektet, és a gyógyítás helyett a megelőzésre helyezi a hangsúlyt.

A megbízott egészségügyi minisztert okolják azért is, hogy az utóbbi pár évben mintegy 70 000 ukrán orvos külföldön vállalt munkát. A képviselők szerint rövidesen nem maradnak szakképzett medikusaink. Ezért mielőbb hozzáértő embert kell kinevezni a szaktárca élére, írják a megyei tanács képviselői.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó