A sokoldalú Viktória

Viki sokoldalú és szerény, szerteágazó érdeklődése miatt még nem igazán döntötte el, mi is szeretne lenni. Vonzza a művészet, az irodalom, de otthonosan mozog a fizikában is. Bobruska Viktória a Técsői Hollósy Simon Középiskola nyolcadikos diákja, szívesen tanul, kedvenc tantárgya az angol nyelv, tanára pedig az osztályfőnöke, Bartos Irci néni. Nem dicsekszik a sikereivel, pedig lenne mivel: kitűnő tanuló, majd minden tanulmányi vetélkedőn részt vesz, és dobogós helyezéseket ér el – ukrán történelemből és fizikából a 3. helyre került, magyar nyelvből, angol nyelvből, ukrán nyelvből és irodalomból első lett.

­– Hogyan sikerül elérni ezeket az eredményeket?
­– Tanulással. Megtanulom, amit feladnak. Sok minden érdekel. Szeretek olvasni, például kalandregényeket, s bár nem okoz nehézséget az ukrán nyelv sem, a magyar könyveket részesítem előnyben. Angol nyelvből pedig különórára járok.
­
– Érdeklődsz a művészet iránt is.
­– Mindig is szerettem rajzolni, festeni, s hogy ez iránti érdeklődésemet és tudásomat is fejlesszem, beírattak a művészeti iskolába. Legszívesebben tájképet festek. Ez megunhatatlan téma, nem kell érte messze menni, elég kinézni az ablakon, a környező hegyek minden évszakban más-más arcukat mutatják.
­
– Hogyan telik egy napod?
­– Reggel hatkor kelek, hétkor kezdődik az iskola, ott vagyok kb. két óráig, majd a művészeti iskolába, vagy angol órára megyek, attól függően milyen nap van. Majd irány haza, készülni a másnapi órákra. A tanulást komolyan veszem, igyekszem rendesen megcsinálni a leckét, így kevesebbet kell ismételni.
­
– Mennyi szabadidőd van?
­– Kevesebb, mint szeretném, de azért jut idő a barátnőkre is.
­
– Hogyan jellemeznéd az osztályodat?
­– Összetartóak vagyunk. Az osztálytársaim közül sokan a barátaim is.
­
– Volt-e olyan esemény az életedben, amire szívesen emlékszel vissza?
­– Igen, tavaly nyáron részt vettünk a Felszállott a Páva válogatásán, Pál Eszter készített fel. Az élő adásba sajnos nem jutottunk be, hiányzott hozzá pár pont. Azért nagyon szép és izgalmas időszak volt.
­
– Mik a terveid?
­– Az iskola után mindenképpen nyelvi vonalon fogok tovább tanulni. Talán magyar–angol tolmács leszek.

Bökényi Magdolna

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó