Papírforma győzelmet aratott a Kárpáti

A papírformának megfelelően kettős győzelmet aratott az Ungvári Kárpáti a nyeretlenül sereghajtó Ternopili Közgazdasági Egyetem otthonában az ukrán női kézilabda-bajnokság alapszakaszának utolsó fordulójában. Borisz Petrovszkij lányai sikerükkel megerősítették második helyüket a címvédő és listavezető Lembergi Halicsanka mögött a bajnoki tabellán. A lembergiek egyébként a Szpartakot múlták felül a fordulóban.

Már az első mérkőzésen megmutatkozott a két csapat közötti különbség. A mieink az első perctől kezdve uralták a mérkőzést, támadásban és védekezésben is jóval hatékonyabbak voltak ellenfelüknél, és már a meccs elején 4–0-ra elhúztak. A szünetig ötgólos előnyt épített fel az Ung-parti gárda, a felek 9–14-gyel vonulhattak pihenőre. Fordulás után tovább nőtt a differencia, végül a Kárpáti sima, tízgólos győzelmet aratott. A hatékonyan védő Jelizaveta Voronyko és a tíz gólig jutó Jana Hotra vezérletével 32–22-re nyert a Kárpáti.

A páros forduló második találkozóján megismétlődött az előző napi forgatókönyv, a szünetre már hét góllal (10–17) ment az ung-vári csapat. A második játékrészben tovább szórták a gólokat, a végső dudaszó pillanatában meggyőző, 20–32-es vendéggyőzelmet mutatott az eredményjelző. Ezen a mérkőzésen a 10 gólig jutó Irina Kompaniec volt főszerepben, Jana Hotra hét találattal járult hozzá a sikerhez.

A forduló másik találkozóján a lembergi Halicsanka 28–17-re, illetve 34–19-re verte a Szpartak Kijev együttesét. A bajnokságban a Halicsanka vezet 38 ponttal a 29 pontos Kárpáti előtt. A 20 pontos Dnyiprjanka Herszon, valamint a 19 pontos Real Mikolajiv a héten Herszonban találkozik egymással, ezen a mérkőzésen dől el, melyik csapat küzdhet meg a dobogós helyezésért.

A kiírás értelmében az első szakasz körmérkőzéseinek befejezése után a csapatok a második szakaszban – helyezésüktől függően – felső és alsó ágon folytatják a küzdelmeket. A felső ágon az 1-3., az alsón a 4-6. helyen végzett csapatok játszanak tovább. Az együttesek az összes addig megszerzett pontjukat magukkal viszik. A felső- és az alsóházi rájátszásban az érintett csapatok otthonában rendeznek meg egy-egy fordulót, amikor is ezek az együttesek körmérkőzéseket játszanak egymással. Ami a Kárpáti szempontjából bizakodásra adhat okot, hogy ha a rájátszás végén 7 vagy annál kevesebb pontnyi különbség van az első és a második helyezett között, akkor két győzelemig tartó bajnoki döntőt játszik a két csapat.

Szabó Sándor

Forrás:
KISZó
Sport Közzétette:

Post Author: KISZó