Megyei Kupa: kialakult az elődöntő mezőnye

Kialakult a legjobb négy mezőnye a labdarúgó Megyei Kupában, miután az elmúlt hétvégén lejátszották a negyeddöntők visszavágóit. A Rahói Kárpáti, az Irhóci FC, a Nagyszőlősi FC és a címvédő Minaji FC jutott az elődöntőbe.

A Minaji FC 4–0-ás előnyből várta a Borhalmi FC elleni idegenbeli visszavágót, a vendégelőny rányomta a bélyegét a találkozóra. Többnyire a középpályán folyt a küzdelem, kevés gólhelyzetet alakítottak ki a csapatok. A mérkőzés egyetlen gólját a vendégek szerezték, a 26. percben Volodimir Kornutjak vette be a hazai kaput.

A Rahói Kárpátit a Dombói Kárpáti fogadta hazai pályán. Az odavágón 1–1-es döntetlen született, így a hazai egylet várhatta kedvezőbb helyzetből a visszavágót. A gólnélküli, kevés helyzetet hozó első félidő után az 58. percben a rahóiak szereztek vezetést, Mikola Visovan büntetőből volt eredményes. Tíz perccel később Jurij Jaremcsuk megduplázta a hazaiak előnyét és ezzel gyakorlatilag el is döntötte a továbbjutást. A 3–0-ás végeredményt Mikola Rusz állította be.

Az Irhóci FC gólnélküli döntetlent ért el az Ilosvai Buzsoira ellen, így az idegenben szerzett egyetlen góllal jutott tovább az elődöntőbe. A Técsői járási gárda még soha nem járt ilyen magasságokban a megyei kupában.

A legtöbb izgalmat a Nagyszőlősi FC–Ungvári FC tartogatta, az első felvonásban 2–1-es vendéggyőzelem született, de ez a meccs korántsem volt lejátszva. A hazaiak rögtön az elején magukhoz ragadták a kezdeményezést és már a 8. percben vezetést szereztek Mihajlo Csedrik góljával. Ezzel nagyon nehéz helyzetbe kerültek az ungváriak. Az első félidő további részében már nem rezdültek a hálók, ám a második játékrészben négy gól is született, de ez a továbbjutás kérdését már nem befolyásolta, hisz a Nagyszőlős 3–2-re nyert és továbbjutott a következő körbe.

Az elődöntők első mérkőzéseit április 15-én, vasárnap rendezik 15 órai kezdettel (közép-európai idő), a Nagyszőlősi FC Tiszapéterfalván a Tisza Stadionban fogadja a Minaji FC-t.

A negyeddöntő második mérkőzésének eredményei:
Borhalmi FC–Minaji FC 0–1 (Továbbjutott a Minaji FC, 5–0-ás összesítéssel)
Rahói Kárpáti–Dombói Kárpáti 3–0 (Továbbjutott a Rahói Kárpáti, 4–1-es összesítéssel)
Nagyszőlősi FC–Ungvári FC 3–2 (Továbbjutott a Nagyszőlősi FC, 5–3-as összesítéssel)
Irhóci FC–Ilosvai Buzsora 0–0 (Továbbjutott a Irhóci FC, 1–0-ás összesítéssel)

Az elődöntő párosítása:
Rahói Kárpáti–Irhóci FC
Nagyszőlősi FC–Minaji FC

Forrás:

KISZó/Szabó Sándor

Sport Közzétette:

Post Author: KISZó