Ukrán portál a Fidesz kétharmadáról

Az Ukrajinszka Pravda hírportál szerint nem várható lényeges változás a magyar kormány Ukrajna-politikájában.

A kiadvány két vezető újságírója, Szerhij Szidorenko szerkesztő és Dmitro Tuzsanszkij politikai rovatvezető szerint a Fidesz-KDNP választási győzelmében fontosak voltak, de nem játszottak döntő szerepet a határon túli magyarok szavazatai, hiszen Magyarországon belül is az egyéni választókerületek döntő részében a kormánypártok jelöltjei nyertek, a listára leadott voksoknak pedig csaknem felét szerezték meg.

A szerzők kiemelték, hogy a magyarországi választási kampányban jelentős szerepet játszottak a pr-technológiák és a média fölött gyakorolt ellenőrzés. “A hatalmon lévő párt (koalíció) megmutatta, hogy magabiztosan lehet választásokat nyerni, sőt kétharmados többséget is szerezni fiktív mitológiai ellenségeknek – Sorosnak és a migránsoknak – a kampány középpontjába helyezésével” – állapították meg.

Megjegyezték: nem kizárt, hogy a magyar kampány „tankönyvekbe illő politikai technológiáit” más országokban is alkalmazni fogják. Mindent összegezve leszögezték ugyanakkor, hogy senkiben a legkisebb kétség sincs afelől, hogy a választások demokratikusak voltak, és Orbán pártját a magyar szavazók egyértelműen támogatják. A kérdés szerintük az, hogy Orbán Viktor hogyan kezeli majd ezt a rendkívül magas támogatottságot és legitimitást – áll az MTI összeállításában.

Forrás:

MTI/KISZó

Post Author: KISZó