Megyei Kupa: gól nélküli futballünnep Tiszapéterfalván

Az elmúlt években a labdarúgás tiszapéterfalvai szerelmesei hosszú „böjti időszakot” éltek meg. A kárpátaljai vidéki foci válsága közepette minden meccs és minden gól felértékelődött a szemükben. Talán ennek is volt köszönhető, hogy az elmúlt vasárnap régen látott teltház előtt zajlott a Kárpátalja Kupa elődöntője a Nagyszőlősi FC–Minaji FC mérkőzés a Tisza-parti település sportkomplexumában.

A rendkívül nagy presztízsű összecsapásra a csapatok is apait-anyait beleadva készültek. A Nagyszőlősi FC a hazai pálya előnyére bazírozhatott, míg a minajiak a tavalyelőtti briliáns játékot – melynek során szintén a kupa elődöntőjében 4–1-re lépték le a Tisza-partiakat – ígérték megújrázni. A kezdeti kóstolgatás után érdekes módon úgy tűnt, hogy a minajiak ennek értelmében a 3 csatáros lerohanást erőltetik, az ugocsai kompánia viszont – nem élve a hazai pálya előnyeivel – egy előre tolt ékkel betonvédelmet játszik. A két, gyakorlatilag szöges ellentétben álló játékfelfogás ellenére egyvalamiben közös eredményre jutottak a csapatok: egyaránt tehetetlen, görcsös, izmozást erőltető játékot produkáltak. A góltalanság (a meccs teljes ideje alatt nemhogy gólt, de egy valamirevaló kapura rúgást sem láthatott a nagyérdemű) és a görcsös játék persze meghozta az „eredményét”. A durva, néhol ostoba kakaskodásokká fajuló párharcban fél tucatnyi sárgalappal honorálta a bíró sporttárs, ami a hazai közönséget igencsak felbőszítette. Kevés híján a bíróverés ősi, tiszaháti hagyományát is sikerült feleleveníteni.

Hatalmas iram és komoly technikai hiányosságok jellemezték a Kárpátalja Kupa Tiszapéterfalván megrendezett elődöntőjét

A 0–0-ra végződő mérkőzés egyetlen pozitívumát a Nagyszőlősi FC keménymagja, a mindenre elszánt drukkerek jelentették. A síppal-dobbal-nádihegedűvel – no meg elmés rigmusokkal – felkészült szurkolók csapatuk legkisebb pozitív megnyilvánulását is tapssal jutalmazták és gyakorlatilag a meccs teljes ideje alatt zúgott az igencsak magyaros „Hajrá Szőlős”.

A Kárpátalja Kupa elődöntőjének idegenbeli visszavágója összességében nem sok jóval kecsegtet az ugocsaiak számára. A mutatott játékkal igencsak nehéz lesz a döntőbe jutás, ahol a Rahói Kárpáti–Írhóci FC párharc győztesével kell majd megmérkőzni Kárpátalja „medvés” kupájáért. A másik párharc első felvonása 1–1-es döntetlent hozott. A 22. percben Ivan Kucin révén a vendégek szereztek vezetést, de az első félidő hosszabbításában egyenlíteni tudott a hazai gárda, Mikola Visovan volt eredményes. A második félidő eseménytelenül telt, így a döntés a visszavágóra marad, amelyet az irhóciak várhatnak valamennyivel előnyösebb helyzetben.

Matúz István

Forrás:

KISZó

Sport Közzétette:

Post Author: KISZó