Fiatal költők mutatkoztak be

Családias hangulatban zajlott a Kárpát-medencei Tehetséggondozó (KMTG) Nonprofit Kft. oktatói – Falusi Márton és Lőrincz P. Gabriella, és juniorjaik – Shrek Tímea, Kopríva Nikolett, Tóth Dominika, Kertész Dávid, Csornyij Dávid és Marcsák Gergely bemutatkozója.

Az alkalomra Beregszászban, az Európa–Magyar Házban került sor. Az ifjú szerzőket dr. Zubánics László, a Kárpátaljai Magyar Művelődési Intézet (KMMI) elnöke és Füzesi Magda köszöntötte. A költőnő kifejtette, kellemes meglepetéseket szereztek az ifjú tehetségek írásai, különösen Tóth Dominika versei.

– Ti vagytok az a nemzedék, amelyik bennünket fog váltani. Örülök annak, hogy sokan vagytok és tehetségesek vagytok. Mindegyikőtök tehetséges, és ez azért szerencsés a mi, idősebbek felfogásában is, mert tudjuk, hogy a kárpátaljai magyar irodalom néhány évtizedre biztosítva van – mondta Vári Fábián László, József Attila-díjas költő, író. Már csak az a fontos, tette hozzá, hogy olvasók is legyenek, de ezért maguknak a szerzőknek is tenniük kell. Ezért az elkezdett úton és az elkezdett lendülettel írjanak a továbbiakban is, publikáljanak, dolgozzanak.

Lőrincz P. Gabriella bemutatta a KMTG kárpátaljai tagjainak írásait tartalmazó, a Tökéletes zártság egyetlen pillanata című antológiát, valamint saját, Átszállás előtt című verses válogatását. Az alkotók ezután műveikből olvastak fel.

Hegedűs Csilla

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó