A Kárpáti nullázott Lembergben

Az Ungvári Kárpáti női kézilabdacsapatának minimális esélye volt arra, hogy három éve tartó „ezüst korszak” után újra elhódítsa – a három alkalommal már birtokolt – bajnoki címet a zsinórban negyedik győzelmére készülő Lembergi Halicsankától. Ez a remény már a rájátszás első fordulójában elúszott, miután mindkét mérkőzésén kikapott az ungvári egylet, ezzel pedig elérhetetlen távolságba került a bajnoki cím.

Az elmúlt hétvégén a címvédő otthonában rendezték az ukrán élvonalbeli női kézilabda-bajnokság rájátszásának első fordulóját, ahol a tabella első három helyezettje adott randevút egymásnak. Az első találkozón a listavezető Halicsanka simán 15 góllal (36-21) győzte le a tabella harmadik helyén álló Dnyiprjanka Herszon együttesét.

A nagyarányú vereség után a herszoniak komoly küzdőszellemről tettek tanúbizonyságot, ugyanis az ungváriak bánatára a Kárpáti elleni második találkozóra összekapták magukat. Az első félidő rendkívül gólszegény játékot hozott, 9–8-as herszoni előnnyel fordultak a csapatok. A második játékrészben a Dnyiprjanka akarata érvényesült, folyamatosan növelték az előnyüket, többször is gyors, könnyű gólokat szereztek és végül 26–21 arányú győzelmet arattak.

A záró mérkőzésen a házigazdákkal szemben sem sikerült a pontszerzés Borisz Petrovszkij lányainak, hiszen a vendéglátók meggyőző játékkal, 22–15-re győzték le a Kárpátit. Ezzel a vereséggel gyakorlatilag eldőlt, hogy idén is az ezüstéremmel kell beérniük az ungvári kézislányoknak.

A bajnoki tabellát 42 ponttal a Halicsanka vezeti, a Kárpátinak 29, a Dnyiprjankának 24 pontja van. A Kárpáti abban bízhatott, hogy ha a rájátszás végén 7 vagy annál kevesebb pontnyi különbség van az első és a második helyezett között, akkor két győzelemig tartó bajnoki döntőt játszik a két csapat. De mivel a lembergiek előnye már 13 pont, ez innen már lehetetlen feladatnak tűnik. A bajnokságból négy találkozó maradt. A következő, április végén sorra kerülő fordulóban Ungváron találkozik egymással a tabella első három helyezettje. A lembergiek már itt bebiztosíthatják negyedik bajnoki címüket, ehhez mindössze egyetlen győzelemre van szükségük.

Szabó Sándor

Forrás:
KISZó
Sport Közzétette:

Post Author: KISZó