“Sajtógyilkos” lépés az Ukrán Postától

Az ukrán állami posta még nehezebb helyzetbe hozza a nyomtatott sajtótermékeket, ugyanis az év második felétől ismét drágítani fogja a lapkézbesítés tarifáját.

A monopolhelyzetben lévő Ukrposta állami mamutvállalat már 2017-ben is jelentősen növelte szolgáltatásainak árát, s az idén is folytatódik az újságokra nézve roppant hátrányosan ható tendencia. Az infrastrukturális minisztérium javaslatára már el is fogadták azt a döntést, miszerint

2018 júliusától átlagosan 24,7 százalékkal drágulnak a lapok előfizetését terhelő postai költségek

, amiből a szerkesztőségeknek egyetlen egy kopijka sem jut, miközben az újság megrendelésének az ára nőni fog.

És ez még nem minden: 2019 januárjától újabb, 19,2 százalékos emelést tervezett be a posta.

A lapkézbesítési ágat jól észrevehetően leépíteni szándékozó állami monopolcégnél a veszteségekkel indokolják a “sajtógyilkos” lépést,

szerintük még így is a lapkézbesítési szolgáltatás önköltségi ára alatt maradnak.

Önmagában még nem is lenne nagy gond a posta újbóli, menetrendszerű emelése, ha az minőségi munkával járna. Csakhogy erről finoman szólva sem beszélhetünk.

A Kárpáti Igaz Szó szerkesztőségébe szinte naponta telefonálnak joggal dühös olvasóink, hogy már megint nem kaptak újságot, amiről nem mi tehetünk, hiszen ez a posta súlyos mulasztása.

Mi a magunk részéről dokumentáljuk ezeket a hiányosságokat és panaszt teszünk a postahivatal megyei igazgatóságán. Sokszor maguk a helyi postások és kézbesítők keresnek minket, hogy a megyei főpostáról késve jön a lap, vagy sokszor kevesebb újságot kapnak, azaz ők maguk sem hibáztathatok egyes esetekben, hiszen a fő ludas a központi hivatal, ahol a szolgáltatásaik minőségének javításával nem, csupán az áraik emelésével képesek foglalkozni.

 

Dunda György

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó