Évértékelő konferencia a Phylazonitot használók eredményeiről

A Phylazonit Ukrajna Kft. rendszeresen tanácskozik partnereivel. Ezek során értékeli az elért eredményeket, kijelöli a rövid és hosszú távra szóló feladatokat. Tavaly Ukrajna nyolc megyéjében folytattunk kísérleteket, melynek során a termelők kipróbálhatták baktériumkészítményeinket: a talajoltót és tarlóbontót. Méghozzá a nekik tetsző módon: egyrészt alkalmazhatták az általunk kidolgozott és javasolt talajcentrikus technológiát, másrészt azt is kipróbálhatták, milyen eredmények születnek akkor, ha saját technológiájukba bevonják a mi termékcsaládunkat.

A legutóbbi háromnapos tanácskozásra, melyre Beregszászon a cég székhelyén került sor, eljöttek az Ukrán Állami Talajvédelmi Intézet vezetői, a hivatal megyei irányítói, valamint a kísérletbe bevont gazdaságok képviselői.
Gajdos István, a Phylazonit Ukrajna Kft. vezérigazgatója köszöntőjében arról szólt, hogy a termőréteg megóvása a fenntarthatóság biztosítása az intenzív gazdálkodás körülményei között egyre nagyobb kihívást jelent az agrárium szereplői számára. Cégünk a talajcentrikus technológia alkalmazásával egy európai s egyben egy XXI. századi megoldást kínál a mezőgazdászok számára. Igor Jacuk, az Ukrán Állami Talajvédelmi Intézet elnöke beszámolt arról a sikeres együttműködésről, amelyet az általa vezetett hivatal immár második éve folytat vállalatunkkal. Az elnök kiemelte, a Phylazonit termékek komplex módon fejtik ki hatásukat, ezért születnek oly kiváló eredmények, ahol azt szakszerűen használják. Romanova Szvetlana, az intézet elnökhelyettese már részletesen beszélt a Phylazonittal végzett kísérletek eredményéről. Bemutatta az erről szóló jelentést és szólt arról is, melyik kultúrákban milyen termésnövekedést sikerült elérni a segítségével. Elmondhatjuk, hogy a kukorica, a napraforgó, a cukorrépa, a burgonya és hajdina mellett a zöldségfélék nagy része is meghálálja, ha a termesztéstechnológia részeként alkalmazzák e sokhasznú készítményt.

Ivan Broscsak, az intézet Ternopil megyei igazgatója arra hívta fel a figyelmet, ma már korántsem mindegy, hogy egy-egy mezőgazdasági területnek milyen nagy a vegyszerterhelése. Márpedig a baktériumkészítmények komplex alkalmazásával ez a negatív mutató jelentősen csökkenthető. Országunkban egyébként egyre nagyobb igény mutatkozik a vegyszermentes technológiával előállított élelmiszerekre. Ezek a termelők, illetve akik biotermékek előállításával kívánnak foglalkozni, nem nélkülözhetik a készítményeket, amelyek a vetéstől a betakarításig megfelelő körülményeket teremtenek a kiválasztott növény egyenletes növekedése számára. Ám a gondos gazdát – aki a vegetáció minden fázisában odafigyel a növény állapotára, idejében fellép a kártevők és kórokozók ellen – a Phylazonittal kezelt táblák sem nélkülözhetik, hangsúlyozta az igazgató. A továbbiakban azt emelte ki, hogy óriási különbség van aközött, hogy Phyllerrel, egy speciális berendezéssel, vagy más alkalmi eszközzel juttatjuk ki a készítményt. Ha kontár munkát végzünk, akkor a végeredmény sem lesz jó.

Szabó István Phylazonit specialista arról szólt, hogy a Phylazonit Ukrajna Kft. hozzáállása milyen jelentős mértékben különbözik más baktériumkészítmény előállító-ukrán cégekétől. Bár országunkban jelenleg közel száz, a kultúrnövények termesztését elősegítő szer van forgalomban, csupán néhány gyártó, illetve forgalmazó kínál terméke mellé kész alkalmazható technológiát. A legtöbbjük csak eladja áruját, a többi pedig legyen a termelő problémája. Nyilvánvaló, hogy ez komolytalan hozzáállás, amely gátol mindenféle hosszú távú tervezést és visszaigazolást. Természetesen az sem járható út, hogy vállalatunk adjon garanciát a kiváló hozam elérésére, amikor az a tábla, amelyen a kiválasztott kultúrát termeszteni szeretnénk, szemmel is látható módon rettenetesen rossz állapotban van.
Külön kiemelte: a Phylazonit nem egy varázspálca, amely képes a csodákra, hanem olyan sokoldalú eszköz, amellyel jobb és jobb eredményeket tudunk elérni évről évre. A specialista arról is szólt, hogy a világ egyik legjobb talajának tartott csernozjomnak is szüksége van a fenntarthatóság, a megfelelő talajélet biztosítására, mivel a bevitt tápanyagok jó része csak így tud hasznosulni. Fokozottan igaz ez a megállapítás az olyan nehéz agyagtalajokra, mint amilyenekkel javarészt a kárpátaljai földművesek rendelkeznek.

A szakember a továbbiakban azt elemezte, hogy a hatékony gazdálkodásnak köszönhetően jelentősen nőtt azoknak a gazdaságoknak a jövedelme, amelyek a készítményeket használták. A talajcentrikus módszernek köszönhetően a hozamnövekedés esetenként akár a 40-50 %-ot is elérte, méghozzá úgy, hogy a pótlólagos befektetés aránya nem nőtt számottevően. Ezért is döntenek sorra a gazdaságok vezetői a Phylazonit további alkalmazása mellett.
A felszólalók között volt Pavló Sahnovics és Boldizsár Emil – mindketten a Phylazonit Kft. munkatársai: előbbi szaktanácsadó, míg az utóbbi a cég jogásza. Ők részletesen elmagyarázták hogyan tervezi , a vállalat az együttműködést meglévő és leendő ügyfeleivel.

A tanácskozás végén Igor Jacuk, az Ukrán Állami Talajvédelmi Intézet elnöke és Gajdos István, a Phylazonit Ukrajna Kft. vezérigazgatója a 2018-as évi közös együttműködésről szóló memorandumot írtk alá.

Gajdos István,

a Phylazonit Kft. kommunikációs igazgatója

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó