Ahol tudunk, segítünk

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vízügyi Igazgatóság jóvoltából öt kárpátaljai magyar iskola gazdagodott jó állapotban lévő használt számítógépekkel és fénymásolókkal.

A vízügyi igazgatóság kereste meg a megyei önkormányzatot, hogy segítsen az adományuk célba juttatásában, tudtuk meg Seszták Oszkártól, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnökétől.

– Számítástechnikai eszközcsere történt a vízügyi igazgatóságnál, és ők úgy döntöttek, a még jól működő használt gépeket kárpátaljai iskoláknak szeretnék felajánlani. A közvetítő szerepet a Kárpátaljai Református Egyház Diakóniai Osztálya vállalta fel. Biztos vagyok benne, hogy ezek az eszközök jó szolgálatot tesznek az iskolákban, hiszen úgy hiszem, minden segítségre szükség van – jegyezte meg Seszták Oszkár.

– Igyekszünk segíteni, ahogy tudunk. Mivel nekünk van nemzetközi engedélyünk segélyek fogadására, könnyebben és hamarabb célhoz ért a szomszédos megye felajánlása – mondta Nagy Béla, a Diakónia Osztály igazgatója. – Összesen 36 számítógépet és 3 fénymásolót osztottak szét – tette hozzá. A mezőkaszonyi középiskolába nyolc számítógép került, a salánkiba hét és egy fénymásoló, Tiszaágtelekre ugyancsak hét számítógépet és egy fénymásolót vittek. A derceni középiskolába is hét komputert és egy fénymásolót vittek, míg a técsői középiskolába hét komputert.

Mielőtt átadták volna az ajándékokat a tanintézmények jelen lévő képviselőinek, Brenzovics László, a KMKSZ elnöke mondott köszönetet a nemes adományért.

Hegedűs Csilla

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó