Kárpáti: szépségtapasz a végére

Lembergben rendezték az országos élvonalbeli női kézilabda-bajnokság felsőházi rájátszásának utolsó fordulóját. Igazi tétje már nem volt az összecsapásoknak, ennek ellenére az Ungvári Kárpáti igyekezett szépen búcsúzni az idei, viszontagságos bajnoki szezontól.

A dobogós helyekért zajló háromcsapatos rájátszás harmadik fordulójának első napján előbb a házigazda, a már biztos bajnok lembergi Halicsanka találkozott a Dnyiprjanka Herszonnal, és 35–24 arányban győzte le ellenfelét. A második játéknapon Borisz Petrovszkij lányai a 16–14-es első félidőt követően 32–28-ra nyertek a bronzéremért küzdő Dnyiprjanka ellen. A szezonzáró mérkőzésen a hagyományoknak megfelelően a két nagy rivális, a Halicsanka és a Kárpáti csatázott egymással. Az ungváriak egygólos előnnyel (13–14) fordultak a második játékrészre, a vége 28–28-as döntetlen lett.

A Halicsanka zsinórban a harmadik bajnoki címét ünnepelhette, a Kárpáti az előző három szezonhoz hasonlóan most is a második helyen zárt, a képzeletbeli dobogó harmadik fokáért még ki-ki meccset vív egymással a Dnyiprjanka és az alsóházi éllovas, a Real Mikolajiv. Az első mérkőzést 20–19 arányban a herszoniak nyerték.

Szabó Sándor

Forrás:

KISZó

Sport Közzétette:

Post Author: KISZó