Dercen kivégezte Sislócot

Nem borult a papírforma az elmúlt hétvégén a megyei labdarúgó-bajnokság 4. fordulójában, a nagycsapatok menetrendszerűen gyűjtötték be a három pontokat. A másodosztály Nyugati csoportjában a Derceni FC folytatta menetelését, ráadásul nem is akárhogyan – 16–4-re nyert a vendég Sislóc csapata ellen. Ebben a régióban több helyszínen is potyogtak a gólok. A keleti csoportban a Viski FC hazai pályán 3–0-ra győzte le az alsóházi Nagybocskót, így továbbra is listavezető a pontvadászatban.

Az élvonalban hibátlanul élen álló Szerednyei FC a bajnokság újoncát, a Koncházai Vitézt fogadta. A 14. percben Vjacseszlav Kovtan révén a vendégek szereztek vezetést. De nem tartott sokáig a koncházaiak öröme, ugyanis öt perccel később a hazaiak Pavlo Tiscsuk góljával egyenlítettek. A folytatásban ők birtokolták többet a labdát, veszélyesebben játszottak és még az első félidő vége előtt a vezetést is megszerezték – Ivan Kacsur volt eredményes. Fordulás után sem változott a játék képe, a szerednyeiek akarata érvényesült, az 55. percben Olekszandr Bako állította be a 3–1-es végeredményt. Újabb győzelmével a Szerednyei FC tovább őrzi listavezető helyét és hibátlan mérlegét az idei szezonban.

Izgalmasnak ígérkezett a Polena ungvári vendégjátéka, hisz mindkét együttes nagyjából azonos játékerőt képvisel, a tabellán is egymás mellett állnak. A találkozón a játékvezető 6 sárga és két pirislapot osztott ki. Az első játékrészben érintetlenek maradtak a kapuk. A találkozó végig kiélezett küzdelmet hozott, egyetlen gól döntött a három pont sorsáról. Az 54. percben Mihajlo Dudas találata a győzelmet jelentette az ungváriak számára. A végére elszabadultak az indulatok, a lefújást megelőző percekben tömegverekedés alakult ki a pályán. Gyakorlatilag mindkét keret tagjai egymásnak estek. A játékvezető mindkét csapatból kiállított egy-egy játékost, a polenai Bohdan Pavlicsnak a piros lap mellett a dulakodásban két helyen is eltört az állkapcsa. Az edzők és a polenai klub vezetése is kivette a részét a botrányból. Az esetről jegyzőkönyv született, amit a szövetség fegyelmi bizottsága elé terjesztenek.

A Rahói Kárpáti első pontjaiért utazott Husztra, ám a hazaiak nem asszisztáltak ehhez, 2–1-re az Obolony nyert. Pontosztozkodással zárult a Munkácsi FC Labdarúgó Akadémia–Ilosvai Buzsora mérkőzés. Irhóc egy pontot hozott el Técsőről, a hazaiak első pontjukat szerezték meg.

A tabellát a Szerednyei FC vezeti kilenc ponttal, az Ungvári FC csak rosszabb gólaránya miatt szorul a második helyre, igaz a megyeszékhely csapata egy meccsel többet játszott. Polenának, Ilosvának és a hétvégén kimenős Nagyszőlősnek egyaránt 7 pontja van.

A másodosztály Nyugati csoportjában a Derceni FC óriási gólparádét rendezett hazai pályán. Húsz gól esett a Sislóc elleni összecsapáson, ebből 16-ot a hazaiak szereztek. A találkozón Mihajlo Lozinec mesterhatost, Jurij Piscsalnik pedig mesterhármast ért el. Dercen négy forduló után már 26 gólnál jár, egy pont a hátránya a listavezető Borhalom mögött. A fordulóban potyogtak a gólok, Borhalom hetet vágott Rakasznak, Kincses kilenccel küldte haza Beregkisfalud csapatát.

A Keleti csoportban a Viski FC megőrizte százszázalékos mérlegét, a Tisza-partiak az alsóházi Nagybocskót fogadták hazai pályán, és végül 3–0-re nyertek. A viskiek őrzik az első helyet, és már csak ők hibátlanok a pontvadászatban, nagyon érik a bajnoki cím.

Szabó Sándor

A megyei első osztály 4. fordulójának eredményei (zárójelben az utánpótláscsapatok):

Huszti Obolony–Rahói Kárpáti 2–1 (0–2)

Ungvári FC–Polenai FC 1–0 (16–0)

Técsői Sportiskola–Irhóci FC 1–1 (12–0)

Munkácsi FC Labdarúgó Akadémia–Ilosvai Buzsora 2–2 (1–0)

Szerednyei FC–Koncházai Vitéz 3–1 (2–2)

Nagyszőlősi FC (kimenős)

A megyei másodosztály 4. fordulójának eredményei (zárójelben az utánpótláscsapatok):

Nyugati csoport:

Borhalmi FC–Rakaszi FC 7–0 (4–0)

Derceni FC–Sislóci FC 16–4 (1–3)

Dolhai Borzsava–Iványi FC 1–2 (7–1)

Kincsesi Sólyom–Beregkisfaludi FC 9–0 (0–7)

Beregrákosi Kalász–Felsőkerepeci FC 2–3 (0–2)

Alsókerepeci FC–Alsókaraszlói FC 2–0 (2–0)

Nevickei Sportiskola (kimenős)

Keleti csoport:

Ötvösfalvai FC–Felsőveresmarti FC 2–0 (2–1)

Viski FC–Nagybocskói FC 3–0 (0–7)

Kőrösmezői Hoverla–Dombói Kárpáti 3–0 (2–3)

Tiszafejéregyházai FC–Alsóapsai FC 1–1 (4–0)

Izai FC–Taracközi Avangard 1–0 (0–2)

Bedőházai FC–Kökényesi FC 0–1 (1–1)

Forrás:

KISZó

Sport Közzétette:

Post Author: KISZó