Egán Ede: döntöttek a mezőgazdasági pályázatokról

Ismét összeült az Egán Ede Kárpátaljai Gazdaságfejlesztési Központ Jótékonysági Alapítvány kuratóriuma, hogy az egyéni mezőgazdasági vállalkozók újabb pályázati körével kapcsolatosan javaslatot tegyen – tájékoztatta a Kárpátalja hetilapot Berki Marianna, az Egán Ede Alapítvány igazgatója.

A kuratórium tagjai 1471 olyan pályázatot vizsgáltak meg, amelyek benyújtói első alkalommal fordultak az Alapítványhoz. Ezek területi bontásban a következő járásokból érkeztek be: Beregszászi – 414, Huszti – 19, Munkácsi – 122, Nagyszőlősi – 583, Técsői – 6, Ungvári – 327.

Üveg- és fóliaházak telepítéséhez szükséges eszközök beszerzése alkategóriában ezúttal 260-an pályáztak, 172 pályázatot támogatott, 88-at pedig elutasított a kuratórium. A kertészeti technológiai fejlesztéshez, szántóföldi és erdőgazdálkodáshoz szükséges, valamint ültetvénytelepítési és talajjavítási eszközök beszerzése alkategóriában 1137-en pályáztak, közülük 1032 gazda pályázatát támogatásra alkalmasnak, 105-ét elutasítandónak ítélték. A Méhészet létrehozásához és fejlesztéséhez szükséges eszközök beszerzése című alkategóriában mindössze 28-an pályáztak, közülük egyet elutasított a kuratórium. Állattartó telepek fejlesztéséhez szükséges eszközök beszerzésére 31 egyéni vállalkozó, farmergazda pályázott, közülük 26 terveit támogathatónak ítélte a szakmai grémium. Végezetül Mezőgazdasági termékek elsődleges feldolgozásának eszközeire 15 pályázat futott be, ezek közül 11-et támogatott a kárpátaljai kuratórium. A kuratórium a pontozók és a helyszíni ellenőrök döntése alapján hozta meg a döntését, amelyet újra megvitat és elfogad a magyarországi irányító testület. A végleges döntések megszületését követően az Alapítvány azonnal közzéteszi a nyertes pályázók listáját.

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó