Hegedűs elhúzta a csortkiviak nótáját

Megszerezte első hazai győzelmét a tavaszi szezonban a Minaji FC. A rókák az ungvári Avtomobiliszt stadionban a Ternopil megyei Krisztal Csortkiv csapatát fogadták az országos amatőr labdarúgó-bajnokság 15. fordulójában. A sereghajtó nem tanúsított komoly ellenállást, az Ung-vidékiek 4–0-ra nyertek és ezzel megerősítették második pozíciójukat a tabellán.

Az első fordulóban, idegenben, 7–0-ra nyertek a minajiak. A mostani találkozó esélyesei is egyértelműen ők voltak, hisz a vendégek két győzelemmel, két döntetlennel és tíz vereséggel az utolsó helyen állnak a pontvadászatban. Az összjátékot az sem zavarta, hogy sárgalapjai miatt nem játszhatott Makszim Minajlenko, Vladiszlav Mikuljak és Volodimir Kornutyak, utóbbi kettő a középpályáról irányítja csapata támadásait. Igor Harkovcsenko vezetőedző két fiatalnak szavazott bizalmat, Jaromir Loboda és Olekszij Spak került irányító szerepbe. De a kapuban is változtatott a szakember, Andrij Popovics helyett Vladiszlav Szidorenko védett, a védelem tengelyében Sztepan Fedak helyén Robert Szmokorovszkijt játszatta.

Annak ellenére, hogy nem a megszokott kerettel lépett pályára a házigazda az első perctől irányította a játékot. A minajiak többet birtokolták a labdát és veszélyes helyzeteket alakítottak ki. A vendégek leginkább a védekezésre koncentráltak, de könnyen zavarba hozhatók voltak. Így történt, hogy egy hazaadás után a kapus megfogta a labdát, amiért tizenegyes járt. A büntetőt Hegedűs Róbert értékesítette. A folytatásban egymást követték a minaji helyzetek, a szünet előtt Hegedűs látványos ollózásból szerezte meg második találatát, egyszerűen nem bírtak a csatárral a vendégvédők. Fordulás után sem változott a játék képe, negyed óra sem telt el, és Hegedűs klasszikus mesterhármast ünnepelhetett. Ez már a 14. találata a bajnokságban. A 4–0-ás végeredményt a csereként beálló Eduard Dzjoba állította be.

A Minaji FC tizenöt forduló után nyolc győzelemmel, négy döntetlennel és két vereséggel a második helyen áll. Két pont a hátránya a 30 pontos Lemberg megyei Rocsin mögött, míg a Rivne megyei Odek Orzsiv három pont lemaradással követi. A következő fordulóban, május 20-án a minajiak a Rivne megyei Malinszk vendégeként lépnek majd pályára.

Szabó Sándor

A forduló eredményei:

Kalus–Niva 3–0

Rocsin–Hmelnickij 4–0

Minaji FC–Krisztal Csortkiv 4–0

Pokuttya Kolomija–Malinszk 2–1

Forrás:

KISZó

Sport Közzétette:

Post Author: KISZó