Megvonják a szubvenciót a külföldön dolgozóktól

Amennyiben valaki huzamosabb ideig külföldön tartózkodik, eleshet az állami rezsitámogatástól. Ha jobban belegondolunk, ez akár azokra a kárpátaljai magyarokra is vonatkozhat, akik kényszerűségből hol egyik, hol másik útlevéllel tartózkodnak itt vagy éppen fordítva.

Sajtótájékoztatót tartott a megyei szociális védelmi főosztály segélyekért és szubvencióért felelős vezetője. Mint azt Ljubov Hula elmondta, májustól több változtatást eszközöltek a támogatás odaítélésének menetében. Ezek egyike, hogy megvonják a támogatást a külföldön dolgozóktól. Amennyiben az egy háztartásban élő családtagok nem mutatnak ki semmilyen jövedelmet, viszont több mint 60 napja külföldön tartózkodtak, a háztartás elesik a szubvenciótól.

Azoknak a személyeknek, akiknek Ukrajna területén nincs kimutatható munkahelyük, azok jövedelmét három, a munkaképes korúak számára megállapított létminimumban határozzák meg a szubvenció megítélésekor. Ez az összeg jelenleg 1700 hrivnya, azaz három hónapra levetítve 5100 hrivnya.

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó