Kétnapos főkonzulátusi fesztivál

Magyarország Ungvári Főkonzulátusa a hétvégén rendezi immár második alkalommal a Hungaryfest elnevezésű kulturális-gasztro fesztiválját. A külképviselet parkolójában zajló eseményen kárpátaljai és magyarországi együttesek szórakoztatták az érdeklődőket. A látogatók megkóstolhatták a szomszédos ország tradicionális ételeit és kiváló borait, valamint magyar kézműves alkotások közül is válogathattak.  

A rendezvény holnap folytatódik. Vasárnap kézműves és más szórakoztató programokkal várják a kicsiket a nemzetközi gyermeknap alkalmából.

A ünnepség megnyitóján Buhajla József főkonzul megjegyezte: a hagyományteremtő fesztiválra igyekeztek olyan programot összeállítani, amely minden korosztály számára érdekes.

Homonai László, Ungvár alpolgármestere üdvözlő beszédében kiemelte: reméli, Ungvár példamutatóvá válik, az a város lesz, ahol minden nemzetiség a legfelsőbb szinten képes realizálni a saját jogait.

Az eseményt többek között megtisztelte jelenlétével Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere, Zubánics László, az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség elnöke, Szilágyi Mátyás, a beregszászi külképviselet főkonzulja, Gulácsy Géza, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség alelnöke, és Rezes József, a Kárpátaljai Megyei Állami Közigazgatás Nemzetiségi és Vallásügyi osztályának vezetője is.

Szombat este a filharmóniában a 4 for Dance Táncegyüttes lép fel. Ezt követően közös BL-döntő szurkolásra invitálnak mindenkit az óriás-kivetítő elé.

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó