Szavazzon a TOP húszra!

Indul „Az év praxisa a Kárpát-medencében” pályázat második szakasza! Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyi Államtitkársága által meghirdetett pályázat első szakaszában a páciensek május 10-ig történeteikkel díjazhatták háziorvosukat határon innen és határon túl.

A határon túli ajánlók között ott van a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete, a Kárpáti Igaz Szó szerkesztősége és a Sütő András Baráti Egyesület is.

A legtöbb ajánlást egy nyíregyházi és egy szovátai orvos kapta, előbbit 20, utóbbit 18 betege ajánlotta nagy szeretettel.

A legidősebb az a budapesti doktornő, aki 79 évesen fekvőgipsszel a lábán is rendel, és akit betegei kérnek, hogy maradjon, gyógyítson még! A legnépszerűbbek a mobiltelefon mellett e-mailben, és a közösségi portálokon, sőt saját honlapjukon is elérhetők, akik naprakész és fontos információkkal látják el pácienseiket.

A szervezők 284 ajánlást regisztráltak, ebből 51 mindössze 1-2 mondatos volt, tehát nem felelt meg a pályázati kiírásnak. 233 történet viszont olvasható a www.evpraxisa.hu portálon. A hálás betegek mellett a magyarországi és a határon túli polgármesteri hivatalok, önkormányzatok, idősotthonok, könyvtárak, szerkesztőségek, nyugdíjasklubok, sőt, a Nagycsaládosok Egyesülete/ (Magyarországról és Kárpátaljáról is), a Házi Gyermekorvosok Egyesülete, egyetemi oktatók és szakfelügyelő orvosok is beszálltak a nemes versengésbe, kollégáikat javasolva.

A zsűri – melynek tagjai között ott van Kásler Miklós professzor az Emberi Erőforrások Minisztériuűnaka első embere is – a történetek alapján választotta ki a versengés 10-10 legjobb praxisát. A háziorvosok neve ábécé rendben található a portál szavazó oldalán.
A pályázat második szakasza május 20-án indult. A végső sorrendet, vagyis, hogy ki nyeri meg a versenyt határon innen és határon túl, a portál olvasói döntik el!

Határon túli jelöltek:
Dr. Bújdosó Erzsébet /Tarnóc – Kárpátalja
Dr. Cuzic Melinda /Szováta – Erdély
Dr. Erdő Szabolcs /Brassó – Erdély
Dr. Finna Judit /Marosvásárhely – Erdély
Dr. Kovács Mihály /Visk – Kárpátalja
Dr. Mihajlec Gréta/ Ungvár – Kárpátalja
Dr. Szabó Erika/Tiszasalamon – Kárpátalja
Dr. Szabó Zoltán /Marosvásárhely – Erdély
Dr. Széles Czézár Júlia/Csíkszereda – Erdély
Dr. Vrezgó Erzsébet /Nagymegyer – Felvidék

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó