Szépségtapasz: kupagyőztes a Kárpáti

Kupagyőzelemmel zárta az Ungvári Kárpáti női kézilabdacsapata a 2017–2018-as bajnoki szezont. A Junyiszty Sportcsarnokban rendezték az Ukrán Kupa négyes döntőjét.

Az elődöntőben a hazai pálya előnyét élvező Kárpáti gólzáporos, 36–28-as győzelmet aratott a Real Mikolajiv felett. A másik párharcban a Lembergi Halicsanka szoros mérkőzésen egyetlen találattal 26–25 arányban nyert a Dnyiprjanka Herszon ellen. A bronzmeccsen a Real Mikolajiv a vártnál simább, 32–22-es győzelemmel diadalmaskodott a Dnyiprjanka felett.

A Kárpáti a fináléban revansot vehetett a Halicsankán a bajnokság elvesztéséért, Borisz Petrovszkij lányai éltek is a lehetősséggel. A legutóbbi két egymás elleni találkozó egyaránt döntetlent hozott, a lebonyolítás formáját tekintve biztos volt, hogy ezúttal nem lesz egál. Az ungváriak láthatóan jobban akarták ezt a sikert, a mérkőzés elejétől magukhoz ragadták a kezdeményezést.

Szinte minden támadásból gólt elérve fokozatosan növelték a különbséget, ennek megfelelően megnyugtató előnnyel (19–15) térhettek pihenőre. Fordulás után is ők diktálták a tempót, állandósult a négygólos különbség, ami azt jelenti, hogy a Kárpáti 28–24-re megnyerte a találkozót és a bajnokságban elért második helye mellé elhódította az Ukrán Kupát is.

Forrás:

KISZó

Sport Közzétette:

Post Author: KISZó