Nagyszőlős tizenegyet számolt Técsőre

Gólparádét rendezett Nagyszőlős és Szerednye a megyei labdarúgó-bajnokság élvonalának 6. fordulójában. Az ugocsaiak tizenegy, a szolyvaiak nyolc gólt vágtak a hétvégi játéknapon. A másodosztály Nyugati csoportjában szoros küzdelemben nyert a Derceni FC, Alsókerepec kivégezte Sislócot. Könnyed győzelmet aratott a Viski FC a Taracközi Avangard felett a Keleti csoportban, így őrzi listavezető helyét a régióban.

A Szerednyei FC a középcsapatnak számító Polenai FC-t fogadta hazai pályán. Már az első félidőben eldőlt a három pont sorsa, ugyanis a hazaiak 45 perc leforgása alatt négy góllal terhelték meg a vendégek hálóját. A második játékrészben sem változott a játék képe, a szerednyeiek domináltak és játszottak veszélyesebben, a vendégek ritkán jutottak át a felezővonalon. Újabb négy találattal állították be a 8–0-ás végeredményt. Érdemes még megemlíteni, hogy Richard Solc alig negyed óra leforgása alatt klasszikus mesterhármast ért el. A szerednyeiek továbbra is hibátlan mérleggel vezetik a tabellát.

A Nagyszőlősi FC a sereghajtó, eddig még nyeretlen Técső otthonába utazott. Ahogy azt előre borítékolni lehetett, a tabella második helyén álló ugocsaiak gólparádét rendeztek. A nagyszőlősi egylet kivégezte a hazaiakat, 11 gólig meg sem álltak. A kiütéses győzelmével a Nagyszőlősi FC továbbra is tapad a listavezetőre, hátránya mindössze két pont a Szerednye mögött.

Az Ungvári FC a Rahói Kárpátit fogadta, a hazaiak a 25. percben szereztek vezetést, ám a vendégek öt perccel később egyenlítettek. A gól után kiegyenlített mezőnyjáték folyt a pályán. A 63. percben Olekszandr Hricevics ismét előnyhöz juttatta a hazaiakat. A 3–1-es végeredményt a 94. percben Mihajlo Dudas állította be.

Egyetlen gól döntött a három pont sorsáról a Koncházai Vitéz–Ilosvai Buzsora mérkőzésen. A kiélezett bajnokin egészen a 73. percig kellett várni az első és, mint utólag kiderült, egyetlen találatra. A gólt a vendégek csatára Jaroszlav Lomagin szerezte.

Otthon tartotta a három pontot a Munkácsi FC, miután 2–1-re legyőzte Irhóc csapatát, Vladiszlav Jarmosenko góljával már az 5. percben vezetéshez jutott a Latorca-parti gárda. A 14. percben Volodimir Tóth még egyenlíteni tudott, ám Makszim Kobrja találatára már nem érkezett válasz a vendégektől.

A másodosztály Nyugati csoportjában a Derceni FC hazai pályán már a 2. percben hátrányba került a Nevicke ellen. A 10. minutumban a hazaiak egyenlítettek, negyed óra múlva a vezetést is megszerezték, de nem örülhettek sokáig a hazai szurkolók, ugyanis két perccel később ismét egyenlő volt az állás. A szünetre végül 3–2-es derceni vezetéssel mentek a csapatok. A második félidő is kiélezett küzdelmet hozott, a 61. percben egyenlítettek a vendégek. A vége 4–3 lett.

A Keleti csoportban a Viski FC a Taracközi Avangardot győzte le 4–1-re.

Szabó Sándor

A megyei első osztály 6. fordulójának eredményei (zárójelben az utánpótláscsapatok):

Munkácsi FC Labdarúgó Akadémia–Irhóci FC 2–1 (8–0)

Szerednyei FC–Polenai FC 8–0 (3–0)*

Koncházai Vitéz–Ilosvai Buzsora 0–1 (3–0)

Técsői Sportiskola–Nagyszőlősi FC 0–11 (1–3)

Ungvári FC–Rahói Kárpáti 3–1 (5–0)

Huszti Obolony (kimenős)

A megyei másodosztály 6. fordulójának eredményei (zárójelben az utánpótláscsapatok):

Nyugati csoport:

Dolhai Borzsava–Felsőkerepeci FC 5–2 (2–1)

Kincsesi Sólyom–Alsókaraszlói FC 4–2 (0–9)

Beregkisfaludi FC–Iványi FC 0–3 (2–0)

Derceni FC–Nevickei Sportiskola 4–3 (5–0)

Beregrákosi Kalász–Rakaszi FC 6–2 (1–2)

Alsókerepeci FC–Sislóci FC 12–2 (2–1)

Borhalmi FC (kimenős)

Keleti csoport:

Ötvösfalvai FC–Alsóapsai FC 2–1 (1–1)

Viski FC–Taracközi Avangard 4–1 (3–3)

Nagybocskói FC–Felsőveresmarti FC 2–3 (2–1)

Tiszafejéregyházai FC–Kökényesi FC 5–4 (3–1)

Izai FC–Dombói Kárpáti 1–2 (1–0)

Bedőházai FC–Kőrösmezői Hoverla 3–1 (2–4)

*-játék nélkül

 

Forrás:

KISZó

Sport Közzétette:

Post Author: KISZó