Nagycsaládos Szelíd Betyárnap

Május 26-án immár negyedik alkalommal tartottunk Nagycsaládos Lovasnapot a nagyszőlősi Szelíd Lovasközpontban.

Nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy Pataki János, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének elnöke is részt vett rendezvényünkön.
Vendégeinket izgalmas történelmi lovasbemutatóval vártuk. Ezután a gyerekek kipróbálhatták, milyen is a lovaglás. A fiúk többsége leginkább az íjászkodást élvezte. Mások ostort csattogtattak, ami nem könnyű feladat.

A lángossütés volt az a program, amelyben mindenki szívesen részt vett. Az anyukák közösen sütötték a tésztát, a gyerekek pedig jóízűen falatoztak. Mindeközben jó hangulatú beszélgetések alakultak ki a családok között. A lángosok finomra sikeredtek, még mutatóba sem maradt belőle!

A kicsik örömmel futkároztak a játszótéren, rengeteget ugráltak a trambulinon, homokozni, csúszdázni és hintázni is lehetett. Molnár Erika és Csík Marianna kézműves foglalkozást tartott a gyerekeknek. Az érdeklődők üvegfestéssel és virágkötészettel ügyesedhettek.

A nagycsaládos idillt a kis bárány tette hangulatosabbá, mely folyamatosan ott kószált körülöttünk. Idén is volt fotózóna. Az anyukák kékfestő szoknyában és hímzett blúzban fényképezkedhettek régi használati tárgyak között.

Margitics Ildikó
aktivista

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó