Kikapott a Szerednye, élre állt a Nagyszőlős

Óriási meglepetésre a listavezető Szerednyei FC 2–0-ás vereséget szenvedett az Irhóci FC vendégeként a megyei labdarúgó-bajnokság élvonalának 7. fordulójának szombati játéknapján. A Nagyszőlősi FC kihasználta az Ung-vidékiek botlását és az Ungvári FC ellen aratott 2–0-ás hazai győzelmének köszönhetően élre állt a pontvadászatban. A másodosztály Nyugati csoportjában sima vereséget szenvedett a Derceni FC a listavezető otthonában. Könnyed győzelmet aratott a Viski FC az alsóapsaiak vendégeként a Keleti csoportban és változatlanul vezeti a tabellát.

A Szerednyei FC az eddigi eredményei alapján erős középcsapatnak számító, de a versenyt a legjobbakkal is felvevő Irhóci FC vendégeként lépett pályára. A mérkőzést a vendégek kezdték jobban, mégis a hazaiak szereztek vezetést. A 17. percben Ivan Kucin volt eredményes, a szünetig hátralévő idő viszonylag eseménytelenül telt el, 1–0-ás hazai vezetéssel fordultak az együttesek. A második játékrészt a hazaiak kezdték jobban, az 50. percben Artur Apijan góljával már kettővel ment az Irhóc. A folytatásban a labda a vendég szerednyeieknél volt többet, de az Ung-vidékiek nem tudták feltörni a jól záró hazai védelmet. A Szerednyei FC a vereséggel elveszítette százszázalékos mérlegét.

Kihasználta a listavezető botlását a Nagyszőlősi FC. Az ugocsaiak hazai környezetben 2–0-ra nyertek az Ungvári FC ellen. A párharc igen küzdelmes játékot hozott, az első gólra egészen a 24. percig kellett várni. Mihajlo Csedrik egy beadást követően fejjel szerzett vezetést csapatának. A második játékrészben is a hazaiak futballoztak veszélyesebben, Pilip Kolcun gólja az 53. percben végleg eldöntötte a három pont sorsát. Az ugocsaiak győzelmükkel átvették a vezetést a tabellán, előnyük egy pont a Szerdnye előtt. Az ungváriak a vereség ellenére továbbra is őrzik a harmadik helyet a pontvadászatban.

Szombaton rendezték még a Polenai FC–Koncházai Vitéz mérkőzést, négy gól esett a találkozón, ami végül pontoszkodással zárult. A hazaiak azonnal letámadták a vendégeket, aminek az lett az eredménye, hogy 12 perc leforgása alatt kettőt rámoltak be a koncházai egyletnek. A Vitézek nevükhöz mérten nem törtek meg, még a szünet előtt egygólosra faragták a hátrányukat. A 2–2-es végeredményt a 75. percben Vjacseszlav Kovtan büntetőből állította be, az első koncházai gól is az ő nevéhez fűződik.

Vasárnap két mérkőzést rendeztek. A Munkácsi FC Labdarúgó Akadémia Rahórol hozta el a három pontot. A találkozó egyenlő erők küzdelmét hozta, ám a Latorca-partiak jobban ki tudták használni helyzeteiket és ezzel második győzelmüket ünnepelhették az idei pontvadászatban.

Megizzadt a három pontért a Huszti Obolony, a sörgyáriak a sereghajtót fogadták, bár nehezen, de végül 1–0-ra nyertek.

A másodosztály Nyugati csoportjában a tabella második helyén álló Derceni FC a listavezető Borhalmi FC otthonában lépett pályára. A végeredmény szempontjából meghatározó volt az első játékrész derekán egy kétperces rövidzárlat a vendégvédelemben. A hazaiak két gyors góllal gyakorlatilag demoralizálták a dercenieket, akik végül 3–0-ás vereséget szenvedtek. A Latorca-völgyiek 15 ponttal a második helyen állnak, egy ponttal lemaradva az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó Borhalom mögött.

A Keleti csoportban a Viski FC négyet számolt az Alsóapsai FC-re, mind a négy találat az első félidőben esett. A Tisza-partiak továbbra is vezetik a bajnoki tabellát, előnyük egy pont a 18 pontos Dombói Kárpáti előtt.

Szabó Sándor

A megyei első osztály 7. fordulójának eredményei (zárójelben az utánpótláscsapatok):

Polenai FC–Koncházai Vitéz 2–2 (0–5)

Irhóci FC–Szerednyei FC 2–0 (1–4)

Nagyszőlősi FC–Ungvári FC 2–0 (1–1)

Rahói Kárpáti–Munkácsi FC Labdarúgó Akadémia 0–2 (1–4)

Huszti Obolony–Técsői Sportiskola 1–0 (1–1)

Ilosvai Buzsora (kimenős)

A megyei másodosztály 7. fordulójának eredményei (zárójelben az utánpótláscsapatok):

Nyugati csoport:

Alsókaraszlói FC–Beregkisfaludi FC 5–0 (2–2)

Felsőkerepeci FC–Kincsesi Sólyom 1–5 (4–2)

Sislóci FC–Dolhai Borzsava 1–3 (3–0)

Rakaszi FC–Alsókerepeci FC 1–1 (0–2)

Nevickei Sportiskola–Beregrákosi Kalász 1–3 (4–1)

Borhalmi FC–Derceni FC 3–0 (2–0)

Iványi FC (kimenős)

Keleti csoport:

Felsőveresmarti FC–Bedőházai FC 5–2 (4–1)

Taracközi Avangard–Nagybocskói FC 3–0 (1–0)

Alsóapsai FC–Viski FC 0–4 (0–0)

Dombói Kárpáti–Ötvösfalvai FC 6–0 (7–0)

Kökényesi FC–Izai FC 0–2 (2–2)

Kőrösmezői Hoverla–Tiszafejéregyházai FC 2–0 (4–1)

Forrás:

KISZó

Sport Közzétette:

Post Author: KISZó