Ballagás tudással, hittel

A Nagyberegi Református Líceum szombaton tartotta tanévzáró ünnepségét. Az alkalomnak a helyi református templom adott otthont, ahová a Gaudeamus igiturt énekelve 37 ballagó diák vonult be.

Isten igéjét Tóth László, az iskola lelkészigazgatója hirdette. A lelkipásztor ünnepi beszédében kihangsúlyozta, sokan gondoskodtak és gondoskodnak rólunk mind a mai napig, hordoztak, kezükbe vettek, hiszen voltunk olyan esendők, olyan gyengék, hogy másokra szorultunk rá. Ők nem mások, mint a szüleink, akik felneveltek, vigyáztak ránk, óvodába, majd iskolába vittek.

– Hordozó eszköz, a mi iskolánk is, melynek célja, hogy akiket mi hordozhatunk az Úr kegyelméből, akiket a szülők a mi karjainkra bíztak néhány esztendőre, azok eljussanak Jézus közelébe, hogy megérintse őket az Úr. Iskolánk tanárai azon fáradoznak, hogy a diákok eljussanak Istenhez. A mai nappal újabb lépés történt az élet felé, a továbbiakban se szakadjatok el Jézustól, legyen a tiétek a legnagyobb, a legdrágább – Isten országa – intézte szavait a lelkész a végzősök felé.

A Beregszászi Konzulátus nevében Hajgató Tamás konzul szólt az egybegyűltekhez.

– Tervekkel, álmokkal, vágyakkal telve álltok most itt, de talán még nem értitek, hogy mi értelme volt az elmúlt évek erőfeszítéseinek. Gondoljatok tanáraitok áldozatos munkájára, és mindazokra (szüleitekre, családtagokra), akik segítettek, biztattak, bátorítottak benneteket az elmúlt évek során.

Ne siessetek felnőni, vigyázzatok a fiatalságotokra, adjatok időt a magatok és a világ megismerésére, tanuljatok meg vigyázni a mások által létrehozott értékekre, és teremtsetek magatok is értékeket – kívánta a végzősöknek a diplomata.

Sin József, a Beregszászi Járási Tanács elnöke kifejtette, a 21. század felgyorsította a világ társadalmi, gazdasági és technológiai fejlődését, és ha meg akarunk felelni a világban, akkor minden nap, folyamatosan képezni kell magunkat. De a legfontosabb a világ hagyományos értékeiben hinni, mégpedig a nemzetben, a szülőföldben, a családban és hitünkben. Ezek hiányában nem lehetünk igazán boldogok, sikeresek, hiszen a pénz csak eszköz és nem cél.

Köszöntötte az ünneplőket, a végzősöket Nagy Krisztina tatai lelkésznő, Micik Julianna, a Kárpátaljai Református Egyház tanügyi felelőse, aki kiemelte: Új kihívások várnak majd rátok, elkezdődik a várva-várt nagybetűs élet. Kívánom, hogy Istenbe vetett hittel, bizalommal és akarattal, no meg sok-sok szerencsével lépjétek át a felnőtt kor küszöbét, utatokhoz kívánok fényt, csodát, álmot, célt, sikert.

A 10. osztály köszöntője után a végzősök átadták számukra a stafétabotot, majd az oklevelek átadása is sorra került.

Hegedűs Csilla

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó