Központban a család

Immár hatodik alkalommal verte fel gyermekzsivaj a tiszapéterfalvai vidámpark környékét. Június első hétvégéjén ugyanis ismét megrendezésre került a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesületének (KMNE) szervezésében a hagyományos nagycsaládos gyermeknap.

A „nagycsaládos” jelző persze nem volt kötelező érvényű, hiszen az egykéket és a testvérpárokat is szeretettel – no meg kiváló szórakozási lehetőségekkel – várták a szervezők. Az időjárás eleinte sajnos nem igazán akarta kegyeibe fogadni a résztvevőket, de a frissítő nyári zápor rögvest odébbállt, mikor többtucatnyi gyerekszájból megszólalt a „Süss fel Nap…”.

Kezdetét vehette tehát a VI. Nagycsaládos Gyereknap, melyen elsőként, Magyarország beregszászi konzulátusának főkonzulja köszöntötte a megjelenteket. Szilágyi Mátyás hangsúlyozta a nemzeti-konzervatív irányvonal legalapvetőbb tézisét, mi szerint a nemzet alapja a család. Ennek értelmében tolmácsolta Fejes Norbert, ki a Nemzetstratégiai Kutatóintézet képviseletében jelent meg, a szervezet és Szász Jenő intézményvezető jókívánságait. A gyermeknap nyitányát a kárpátaljai magyar felekezetek képviselői és Tóth Bálint, tiszapéterfalvai polgármester is megtisztelte jelenlétével.

A hivatalos részt követően pedig a színpadon hamarosan az Iszkiríííí hangzott fel. Persze ez nem azt jelentette, hogy valaki világgá szerette volna kergetni a résztvevőket, a bekiáltás arról szólt, hogy megérkezett az Iszkiri zenekar is. E csapat pedig gyakorló apukákból áll, kik mindemellett kiválóan otthon vannak a pop-rock műfajában. Vicces dalszövegeiket és vagány hangszerelésüket kicsik és nagyok egyaránt vastapssal jutalmazták.

A későbbiekben kézműves foglalkozásoktól a nagyszőlősi Margitics Lovasiskola futószáras edzéséig, az íjászattól a vidámpark óriáskerekéig a felhőtlen szórakozás tucatnyi formája állt a gyerkőcök rendelkezésére. A hangulatot és sikert látva bizton állíthatjuk, jövőre is lesz majd Nagycsaládos Gyermeknap Tiszapéterfalván, hiszen akkor majd hetedjére kerül megrendezésre ez az összejövetel. És régi tengerészhagyományként tudjuk, hogy mindig a hetedik hullám taraja a legmagasabb.

Matúz István

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó