A kárpátaljai mentősök a legjobbak

Idén Cserkassziban tartották a mentőbrigádok országos versenyét, melyre külföldi résztvevőket is hívtak. Összesen negyven orvosi, felcseri, diák- és veteráncsapat vetélkedett három napon át azért, hogy kiderüljön, ki tudja a feladatokat legszakszerűbben, maximális pontossággal végrehajtani.

Különös hangsúlyt fektettek a rendőrséggel és a katasztrófa-elhárítókkal való együttműködésre. A sofőrök nehezített forgalmi körülmények között tettek tanúbizonyságot gyorsaságukról és ügyességükről, míg a csoportok a protokollnak megfelelő elsősegélynyújtási gyakorlatokat hajtottak végre, összesen 14-et, amit az ukrajnai, litván, kanadai, izraeli és amerikai szakmabeliekből álló zsüri bírált el.

Kárpátalját Szerhij Bodnar orvos, Eduard Horzo gyakornokorvos, Mikola Hlivcsak felcser és Csuha Attila sofőr képviselte. Először Csuha Attila szerzett aranyérmet nagyszerű teljesítményével, megelőlegezve az egész kárpátaljai csapat későbbi sikerét. Mivel a hagyományok szerint a következő versenyt mindig a győztes megyéjében rendezik meg, jövőre Kárpátalján kerül sor a vetélkedésre.

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó