Tökéletes stadionavató

Kupagyőzelemmel koronázta meg a stadionavatóját a Minaji FC szombaton. A komoly terveket szövögető együttes Irhócot győzte le 5–0-ra a Minaj határában található igen impozáns és korszerű létesítményben. Az eseménysorozat díszvendége az aranylabdás Igor Belanov, a ’86-os KEK-győztes Dinamo Kijev egykori játékosa volt, aki magával hozta az aranylabdáját is.

A jeles eseményt megtisztelte jelenlétével Hennagyij Moszkal, Kárpátalja kormányzója, Vadim Kosztyucsenko, az Ukrán Labdarúgó Szövetség első elnökhelyettese, Artem Fedeckij egykori ukrán válogatott játékos, Mihajlo Lanyo, Horváth Róbert, Luncsenko Valér és Vaszil Petyovka parlamenti képviselő. Kosztyucsenko nem érkezett üres kézzel, Andrij Pavelko, az ukrán szövetség elnökének és Andrij Sevcsenko, a válogatott szövetségi kapitányának üdvözlő szavai mellett átnyújtotta a csapat vezetőinek a nap legnagyobb „díját”, a másodosztályú induláshoz szükséges licencet. Az avatószalagot Hennagyij Moszkal, Ivan Duran, a megyei szövetség elnöke, Vadim Kosztyucsenko és Valerij Pereszoljak, a klub elnöke vágta át.

A döntőre nagyjából teljesen megtelt a 2500 férőhelyes lelátó. Az előzetes erőviszonyoknak megfelelően első perctől kezdve a hazaiak domináltak. A minajiak egymás után dolgozták ki a veszélyesebbnél veszélyesebb helyzeteket. A vendégek a 38. percig állták a hazaiak rohamait, ekkor azonban Igor Vagin révén vezetést szerzett a Minaj (1–0), ezzel az eredménnyel fordultak a csapatok. A második játékrészben aztán kiszakadt a minaji gólzsák. Hat perc leforgása alatt három gólt szereztek a vendéglátók. Az 50. percben Vaszil Pinyasko, az 54.-ben Jaromir Loboda, az 56. minutumban pedig Hegedűs Róbert mattolta a vendégek kapusát. Az 5–0-ás végeredményt a hajrában a csereként beálló Vladiszlav Obrazcov állította be.

A Minaj a tavalyi győzelme után idén is elhódította a Megyei Kupát, az esemény hatalmas ünnepléssel zárult. Az Ung-vidéki gárdára hamarosan már sokkal nehezebb feladatok várnak.

Szabó Sándor

Forrás:

KISZó

Sport Közzétette:

Post Author: KISZó