Pusztítottak az elemek

Orkánerejű széllökésekkel, felhőszakadásokkal és pusztító jégveréssel vonult végig vidékünkön az időjárási front zivatarzónája. Az ítéletidő miatt fák dőltek ki, megyeszerte 26 helyre riasztották a tűzoltókat. Zavarok keletkeztek a közlekedésben, mert az utakat sok helyen méteres árhullám öntötte el.

Mint arról a megyei katasztrófa-elhárítási szolgálat közleményében beszámolt, az elemek vidékünk majd minden járását érintették. A leszaggatott vezetékek miatt a vidék 43 települése maradt áramszolgáltatás nélkül. Közülük is a legtöbb a Técsői és a Huszti járásban.

Jelentős károk keletkeztek a jégverés miatt, melyek felmérése még folyamatban van. A legfrissebb adatok szerint az orkán tetőket tépett le, a helyenként ökölnyi jégdarabok összetörték a cserepeket, rostává verték a gépkocsik szélvédőjét. Szerencsére személyi sérülésről nem kaptunk hírt.

A megyei meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint vidékünkön mérséklődik a meleg, de továbbra is számítani kell jégesőkre, felhőszakadásra, zivatarok térségében viharos széllökésekre.

Balogh Csaba

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó