Összegezett a migrációs szolgálat

Öt hónap eredményeit összegezte a megyei állami migrációs szolgálat. Mint arról Olga Postak szóvivő beszámolt, május végéig az okmányirodákban 76 000 kárpátaljai kapta kézhez az új biometrikus útlevelét, ez idő alatt kiadásra került 21 000 ID-kártya személyi igazolvány.

A hivatal bevételei meghaladták a 27 millió hrivnyát. A szolgálat másik fő feladata az illegális migráció elleni küzdelem. Ennek jegyében 215 személyt az Ukrajnában tartózkodás szabályainak megsértése miatt kellett felelősségre vonni, 54 esetben kitoloncolták az országból a külföldit, 18 egyénnek pedig megtiltották a belépést ukrán területre.

Kárpátalján jelenleg legálisan 2482 bevándorlót és 2179 tartózkodási engedéllyel rendelkező külföldi állampolgárt tartanak nyilván. Utóbbiak zömmel itt tanuló diákok. Öt hónap alatt 222 személy kérvényezte az ukrán állampolgárság felvételét, de csak egy volt orosz illetőségűnek ítélték meg. Elhangzott továbbá, hogy a tárgyalt időszakban 263 kárpátaljai települt át végleg más országba. Ezek az emberek Magyarországot, az USA-t, Németországot és Csehországot választották új hazájuknak.

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó