Segítség a hit jegyében

Koreai missziós csoport tett látogatást az ungi egyházmegye néhány településén. A húsz fős delegáció tavaly járt először Kárpátalján, akkor Beregszászt és környékét vették célba. Idén Csap, Csongor, Eszeny, Nagydobrony, Nagygejőc és Rát lakosaihoz vitték el adományaikat.

– A látogatás előzményei négy évvel korábbra nyúlnak vissza. Akkor egymagam jöttem Ukrajnába, hogy megfigyeljem az emberek életszínvonalát. Majd lehetőséget kaptam arra, hogy Minnesotába utazzak, ahol megismerkedtem a mostani csoport egy részével. Egy missziós program keretében évente más-más régióban munkálkodunk – fejti ki Kim atya, a misszió budapesti főszervezője.

– Kik alkotják a csoportot, és mi a feladatuk?
– Orvosok, fodrászok, tolmácsok és egy fényképész jött most Kárpátaljára. Az a célunk, hogy segítsünk a rászorulókon, olyan embereken, akik nehezen jutnak orvosi ellátáshoz. Vércukoroszintet, vérnyomást mérünk, olvasószemüveget és gyógyszert osztunk, illetve a fodrászaink ingyen hajvágást vállalnak, fotósunk polaroid fényképezőgéppel készít képeket ajándékba. Nagyon fontos számunkra a hit, közösen imádkozunk a jelenlévőkkel – emeli ki Ma Young Chan, a misszió minnesotai vezetője.

– Hogyan fogadták az itt élők Önöket?
– Az emberek szívesen látnak minket. Nagydobronyban egy nap alatt 103 személy részesült orvosi ellátásban, 96-an kaptak szemüveget, 55 hajvágás történt és 87 fénykép készült. Összehasonlítva a mostanit a más országokba tett missziós útjainkkal, azt kell mondanunk, hogy a Kárpátaljai Református Egyház jól megszervezte a programot, csoportunknak is sokat segített.
A csoport vezetői azt tervezik, hogy jövőre ismét Kárpátaljára látogatnak, és akkor egy másik részét fogják bejárni.

Bara Tünde

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó