Buzánszky kupa hatodszor

A GENIUS Jótékonysági Alapítvány hatodik alkalommal szervezte meg a Buzánszky Jenő labdarúgó kupát. A meccsek a beregszászi Barátság Stadion kispályáján zajlottak tizenkét csapat részvételével. Az ünnepélyes megnyitón Váradi Natália, az alapítvány irodaigazgatója elmondta, az első rendezvényen maga Buzánszky Jenő is jelen volt, ezért is tartják nagyon fontosnak, hogy emléket állítsanak olyan személyeknek, akikről érdemes példát venni.

Kulcsár Ferenc, a beregszászi külképviselet konzulja kiemelte, hogy több lánycsapat is benevezett a versenyre.

Több kárpátaljai kezdeményezés is fűződik Buzánszky Jenőhöz, a legújabb az óvodákban létrehozott mini sportpályák. Eddig kettő ilyen került átadásra, az egyik Munkácson, a másik pedig Nagydobronyban, tehát a felnövekvő nemzedék már óvodás korban megismerkedhet a nevével.

– Talán véletlen, de mégis szimbolikus jelentőségű, hogy most kerül megrendezésre ez a futballtorna, amikor az egész világ focilázban ég. Az viszont nem véletlen, hogy Buzánszky Jenő nevét kapta, az Aranycsapat egykori tagjáét, aki társaival együtt az ’50-es évek elején világklasszisoknak számítottak – mondta Molnár László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség titkára.

Majd hozzátette, büszke rá, hogy néhány évvel ezelőtt ő kísérhette végig Kárpátalján a neves futballistát, s dedikált labdát kapott tőle.

A megnyitón többek mellett részt vett Czut Gábor és Horváth Viktor, a Honvéd NIKÉ Sportegyesület képviselői, Greba Anna, Bajnokcsapatok Európa Kupájának tízszeres bajnoka, a Szovjet és az ukrajnai kézilabda – válogatott csapatának egykori tagja, sportmester, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola tanára. A rendezvény a magyar kormány Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága, a Bethlen Gábor Alap, illetve a Szabolcs-Szatmár-Bereg-megye és Kárpátalja együttműködésért felelős kormánybiztosság támogatásával valósult meg.

Hegedűs Csilla

A mérkőzéseken a következő eredmények születtek:

Lánycsapatok:
I. hely: Ungvár csapata
II. hely: Bereg-vidék csapata
III. hely: Beregszász csapata

Legjobb játékos: Bondarenko Tatjána (Ungvár)
Legjobb kapus: Koroly Valéria (Beregszász)
Legjobb góllövő: Jakimcsuk Katerina (Bereg-vidék)

Általános iskolás csapatok:
I. hely: Nagyberegi Középiskola
II. hely: Fornosi Általános Iskola
III. hely: Nagydobronyi Középiskola

Legjobb játékos: Batka Tamás (Nagydobronyi Középiskola)
Legjobb kapus: Darcsi Ákos (Fornosi Általános Iskola)
Legjobb góllövő: Matyola Mihály (Nagyberegi Középiskola)

Középiskolás csapatok:
I. hely: Beregszászi 4. Sz. Kossuth Lajos Középiskola
II. hely: Nagydobronyi Középiskola
III. hely: Nagyberegi Középiskola

Legjobb játékos: Markó Ádám (Nagyberegi Középiskola)
Legjobb kapus: Potyók Ákos (Beregszászi 4. Sz. Kossuth Lajos Középiskola)
Legjobb góllövő: Bara Csaba (Nagydobronyi Középiskola)

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó