A folyamat nem áll le

Bátyú futballpályáján hosszú évekig nem volt öltöző, a focisták egy-egy meccs alkalmával kénytelenek voltak két vasúti kocsiban öltözködni. A minap viszont korszerű öltözővel gyarapodott a bátyúi sportpálya.

Az avatóünnepségen Tóth Miklós megyei képviselő, aki maga is batyúi lakos, elmondta, a településnek mindenféle külső segítség nélkül, önerőből sikerült felépíteni a zuhanyzókkal, bírói szobával ellátott öltözőt.

– Sok más dologra is felhasználhattuk volna ezt a nem kis összeget, de ez már nem várhatott tovább. Reméljük, hogy a jövőben máshonnan is kapunk támogatást, hiszen sok a teendő. Arról nem is beszélve, hogy lassan készülnünk kell a kistérség központiságra, ezért igyekszünk kiépíteni az infrastruktúrát – jegyezte meg a képviselő.

Több beregszászi járási csapatot is meghívtak az átadóra, hogy osztozzanak a bátyúi focisták örömében, akik már korábban is kiemelkedően teljesítettek úgy járási, mint megyei, sőt, országos szinten is. Az eseményen részt vett Viktor Mikulin, a megyei közigazgatás elnökhelyettese. Dmitro Taranenko, Bátyú polgármesterétől megtudtuk: az utóbbi időben új utak épültek, a közvilágítást is megoldották, játszótereket nyitottak, műfüves pályát létesítettek. Tehát épül-szépül Bátyú, és a folyamat remélhetőleg nem áll le.

Hegedűs Csilla

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó