Kreatív tanító néni

Gáspár Gabriella próbál helytállni a szülőföldjén. A szőlősgyulai lánynak a falujában is bőven akad tennivalója. Kézügyességét a nővérével közös vállalkozásában kamatoztatja.

– Főállásban tanító néni vagy, ráadásul a legkedvesebb.
– Tavaly megválasztottak az év tanárának. Ez egy megyei szintű verseny volt, amit a pedagógusszövetség hirdetett meg. A gyerekek szavazhattak a kedvenc tanáraikra, és meglepetésemre én kerültem az első helyre – meséli a huszonkét éves lány. – 2016-ban kerültem a Szőlősgyulai Általános Iskolába. Az első osztályosok tanítója lettem. Nagyon nehéz volt. Igazi kihívást jelentett számomra az, hogy nekem kellett megtanítanom a gyerekeket írni, olvasni, számolni. Az év folyamán összecsiszolódtunk, és úgy érzem, már belejöttem. 15 gyerekkel indultunk, közülük egy áttelepült Szlovákiába. Ősztől már harmadikosak leszünk, izgatottan várom az új tanévet. Nagyon szeretem a kicsiket.

– Egyéb elfoglaltságod is van.
– A munkácsi tanítóképzőben tanultam, jelenleg a rivnei egyetem óvónői és tanítói szakán folytatom a tanulmányaimat. Az államvizsgára való felkészüléssel voltam eddig elfoglalva. Amúgy a dekorálás tölti ki a szabadidőmet. A testvéremmel nemrég belefogtunk a különböző díszítések készítésébe. Erikával szívesen csináljuk, már esküvőre és keresztelőre is kaptunk rendelést, a születésnapokra pedig egyre több a felkérés. Még kicsit szokatlan errefelé, hogy az emberek ilyen lufis dekorációval dobják fel a bulit, viszont egyre népszerűbb. Szerencsénk van, hogy a környéken rajtunk kívül még alig foglalkoznak ezzel, ezért kelendő a munkánk, más falvakból is megkeresnek. Az alapanyagokat a héliummal együtt az internetről rendeljük. Igyekszünk minden alkalomra változatos dekorációt készíteni, valami újat belecsempészni, amivel örömet szerezhetünk az ünnepelteknek.

– Mi az, ami itthon tart?
– Egyrészt a családom, és a vőlegényem. Anyukám szakács, a testvérem pedig szintén tanárnő. Másrészről pedig a munkám szeretete. Mindig is tanár akartam lenni. A vőlegényem is gyulai, jövőre lesz az esküvőnk. A dekorálás mellett az ő PALAGRO nevű gazdaboltjukban is besegítek. A nővérem két kisgyerekével is sok időt töltök, nincs időm unatkozni.

Simon Rita

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó