Babák helyett focilabdákat gyűjt

Kára Eszter tetoválóművésznek készül. A ráti kislány már most gyakorol a barátnői arcán. No persze nem tűvel. A csajokat víz- vagy arcfestékkel pingálja ki. Otthon a kisöccsével focizik.

– Mivel ütöd el az időt nyáron?
– Most még itt vagyunk a suliban, tábor van. De visznek majd minket magyarországi üdülőhelyekre is. Tavaly is voltunk pihenni – meséli a kilencéves leányzó. – Nem várom annyira a nyár hátralévő részét, mert unatkozni fogok. Az iskolában legalább elfoglaljuk magunkat. A legjobb barátnőm Lelekács Antónia, Troszkánics Antónia és Kótyuk Vivien. Amikor játszunk, egymás arcára vagy körmére festegetünk. Nemrég jött egy új tanuló az osztályba, Vászja, aki ukrán. Mi tanítjuk őt magyarul, ő pedig minket ukránul beszélni. A tesómmal otthon focizni szoktunk, van egy csomó futball-labdánk. Én a babák helyett lasztikat gyűjtök. A táblagépemen is effajta-játékokat játszunk. Balázs ősszel lesz hatéves.

– Ősztől akkor együtt cipelitek majd az iskolatáskát. Mi a kedvenc tantárgyad?
– A rajz, a matek, az informatika, a munkaóra, na meg a torna. Szépen rajzolok, általában focilabdát vagy menyasszonyi ruhát ábrázolok. A barátnőim arcára macskát szoktam festeni. Otthon öt kiscicánk van.

– Mi leszel, ha nagy leszel?
– Tetoválóművész akarok lenni. Másra egyelőre még nem gondoltam. Szobrász biztos nem lennék. Akkor már inkább ruhatervező. De ahhoz még angolul is tudnom kellene, az pedig nem annyira megy. Varrni viszont már tudok picit.

Simon Rita

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó