„Hazai” vb-vélemények: lesz még meglepetés

Már 56 mérkőzésen vagyunk túl a 2018-as labdarúgó-világbajnokságon, ami azt jelenti, kedd este teljessé vált a negyeddöntő mezőnye.

A „hazai” vb-vélemények sorozatunkban a torna folyamán kárpátaljai játékosokkal, edzőkkel, szakértőkkel és szakírókkal elemezzük és értékeljük a válogatottak szereplését, az egyes játékosok teljesítményét, a játékvezetők ténykedését, kivesézzük a történteket, és felidézzük az érdekességeket.

Viktor Rjasko, a Munkácsi FC Labdarúgó Akadémia U19-es csapatának vezetőedzője:

– Nem hiszem, hogy a világbajnokság kezdete előtt sokan gondolták volna, hogy a németek, a spanyolok és az argentinok nem lesznek ott a legjobb nyolc között. A nyolcaddöntők igen izgalmas párharcokat hoztak, volt olyan meccs, amikor az utolsó percekben dőlt el a továbbjutás, és három idegölő tizenegyespárbajt is láthattunk. Akkor szép a foci, ha meglepetésekkel teli. Az aktuális vb pedig jó pár ilyennel szolgál. Van egy orosz közmondás, miszerint ne keressünk logikát a történtekben. Ennek ellenére azt gondolom, a nyolc között lévő válogatottak mindegyike teljesen megérdemelten jutott el idáig. Az eddigiek alapján a folytatásban is várható meglepetés. Természetesen most is vannak favoritok és kevésbé esélyes csapatok, de ahogy megdőlt Gary Lineker legendás mondás miszerint a futball olyan játék, amit 22-en játszanak 90 percen át, és a végén mindig a németek nyernek, a papírforma is bármikor megdőlhet.

 Volodimir Taraszjuk sportújságíró:

– Az eddig látottak alapján korlátok dőltek le és sztereotípiák szakadtak meg ezen a vb-n. Olyan csapatok jutottak el a negyeddöntőig, amelyek erről korábban csak álmodoztak. Ez azt jelzi, hogy a futballban egyre jobban kiegyenlítődnek az erőviszonyok. Kis nemzetek, mint Svédország, Belgium és legfőképp Horvátország, is felnőnek Brazíliához, Franciaországhoz, Angliához. Én tradicionálisan az angoloknak drukkolok, de a belgák óriási szimpátiát váltottak ki belőlem a Japán elleni játékukkal. Nem sok csapat tudott volna 2–0-ás hátárnyból felállni és megfordítani a meccset, ugyanakkor a japánok is megérdemelték volna a továbbjutást. Ami miatt még más ez a vb mint a korábbiak az az, hogy egyetlen csapattól sem láttunk eddig egyenletes teljesítményt, az egész torna hullámvölgyek és csúcsok sorozata. Most a csapatoknak két napjuk van arra, hogy fizikálisan és mentálisan is összeszedjék magukat, elfelejtsék az eddig történteket, és a következő etapra koncentráljanak. Ettől, hogy melyik csapatnak sikerül jobban az összpontosítás függ majd, ki jut tovább a négy közé.

Szabó Sándor

Forrás:

KISZó

Sport Közzétette:

Post Author: KISZó