Megyei bajnokság: Nagyszőlős nyaral az élen

Félidejéhez érkezett a megyei labdarúgó-bajnokság élvonalának és másodosztályának küzdelemsorozata. A nyári szünet előtti utolsó fordulóban a listavezető Nagyszőlősi FC Ilsován hengerelt, így nemcsak pontszámban, de gólarányban is megerősítette vezető helyét. Az üldöző Szerednyei FC sem hibázott, az Ung-vidékiek Técsőről hozták el a három pontot, így a két gárda között maradt a 4 pont különbség. A megye kettő Nyugati csoportjában nem mentek el pihenőre a csapatok, két forduló még hátra van a tavaszi idényből. A Keleti csoportban viszont lezárult az első felvonás, Visk az utolsó fordulóban veszítette el listavezető helyét, így a második pozícióból várja a folytatást.

Nem borult a papírforma az élvonalbeli bajnokság első körének utolsó fordulójában. Az Ungvári FC hazai környezetben kiütéses, 5–1-es győzelmet aratott a Munkácsi FC felett. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, a hazaiak öngóllal szereztek vezetést a 37. percben. Fordulás után fölénybe került a hazai csapat, végül négy „saját” góllal terhelték meg a vendégkaput. A munkácsiaknak csak a szépítésre futotta.

A listavezető Nagyszőlősi FC az Ilosvai Buzsorát fogadta és gyakorlatilag fél óra alatt eldöntötte a találkozót. A 14. percben Jurij Csonka góljával szereztek vezetést a házigazdák. Pukánics Adrián nyolc perc leforgása alatt kétszer is betalált. Az egykori ukrán válogatott játékos már nyolc gólnál jár az idei szezonban, csak egy találattal marad el a góllövőlista első helyezettjétől. 4–0-ás hazai vezetéssel fordultak a csapatok, miután a szünet előtt Pilip Kolcun is feliratkozott a góllövőlistára. A második játékrészben sem változott a játék képe, a hazaiak domináltak és újabb három góllal – Jaroszlav Mudra duplázott és Mihajlo Csedrik is betalált – állították be a 7–0-ás végeredményt. Így az ugocsai gárda az élen nyaral, igaz félidőben tavaly is vezették a tabellát, aztán végül csak bronzérmesek lettek.

Az idei szezon újonca, a Koncházai Vitéz a forduló előtt a tabellán mögötte álló Huszti Obolony vendégeként lépett pályára. Rendkívül kiélezett csatát hozott a párharc, egy korai gól döntött a három pont sorsáról. Mikola Roszoha találatával már a 2. percben vezetéshez jutott a hazai gárda és ezt meg is tartotta a mérkőzés végéig. Ezzel a két csapat helyet cserélt a tabellán.

A Rahói Kárpáti–Polenai FC csatája 2–1-es hazai győzelmet hozott.

Ami a másodosztály „magyaros” csapatait illeti, a Nyugati csoportban a Derceni FC hazai pályán 5–0-ra nyert a Dolhai Borzsava ellen ezzel feljött a tabella 4. helyére. A listavezető Borhalom megizzadt a Kincsesi Sólyom ellen, végül egyetlen góllal begyűjtötték a három pontot. A tavaszi idény utolsó fordulóját a hétvégén rendezik. A második Iványi és a harmadik helyen tanyázó Alsókerepec is hozta a kötelező győzelmet. A Keleti csoportban a listavezető Viski FC 3–2-es vereséget szenvedett Tiszafejéregyházán. A hazaiak erős bírói segédlettel tudták otthon tartani a három pontot. A Dombói Kárpáti kihasználta a Tisza-partiak botlását és a Taracközi Avangard elleni 7–1-es győzelmével átvette a vezetést a pontvadászatban, két pont az előnye.

A bajnokság augusztus 19-én folytatódik.

Szabó Sándor

A megyei első osztály 11. fordulójának eredményei (zárójelben az utánpótláscsapatok):

Rahói Kárpáti–Polenai FC 2–1 (7–0)

Nagyszőlősi FC–Ilosvai Buzsora 7–0 (8–0)

Huszti Obolony–Koncházai Vitéz 1–0 (1–1)

Técsői Sportiskola–Szerednyei FC 0–3 (0–2)

Ungvári FC–Munkácsi FC Labdarúgó Akadémia 5–1 (0–1)

Irhóci FC (kimenős)

Az állás: 1. Nagyszőlősi FC 28 pont, 2. Szerednyei FC 24, 3. Ungvári FC 22, 4. Irhóci FC 17, 5. Munkácsi FC Labdarúgó Akadémia 14, 6. Ilosvai Buzsora 13, 7. Polenai FC 12, 8. Rahói Kárpáti 12, 9. Huszti Obolony 9, 10. Koncházai Vitéz 7, 11. Técsői Sportiskola 1.

A megyei másodosztály 11. fordulójának eredményei (zárójelben az utánpótláscsapatok):

Nyugati csoport:

Sislóci FC–Alsókaraszlói FC 1–2 (3–2)

Rakaszi FC–Iványi FC 0–4 (0–1)

Nevickei Sportiskola–Beregkisfaludi FC 5–1 (0–6)

Borhalmi FC–Kincsesi Sólyom 1–0 (3–1)

Derceni FC–Dolhai Borzsava 5–0 (3–0*)

Beregrákosi Kalász–Alsókerepeci FC 2–4 (0–6)

Felsőkerepeci FC (kimenős)

Az állás: 1. Borhalmi FC 25 pont, 2. Iványi FC 25, 3. Alsókerepeci FC 22, 4. Derceni FC 20, 5. Dolhai Borzsava 19, 6. Kincsesi Sólyom 17, 7. Beregrákosi Kalász 17, 8. Alsókaraszlói FC 14, 9. Beregkisfaludi FC 10, 10. Nevickei Sportiskola 7, 11. Felsőkerepeci FC 6, 12. Rakaszi FC 5, 13. Sislóci FC 1.

Keleti csoport:

Alsóapsai FC–Bedőházai FC 3–1 (0–0)

Dombói Kárpáti–Taracközi Avangard 7–1 (2–0)

Kökényesi FC–Felsőveresmarti FC 2–4 (0–1)

Kőrösmezői Hoverla–Nagybocskói FC 3–1 (2–0)

Tiszafejéregyházai FC–Viski FC 3–2 (4–1)

Izai FC–Ötvösfalvai FC 2–0 (2–0)

Az állás: 1. Dombói Kárpáti 28, 2. Viski FC 26, 3. Kőrösmezői Hoverla 21, 4. Tiszafejéregyházai FC 21, 5. Felsőveresmarti FC 20, 6. Izai FC 15, 7. Alsóapsai FC 14, 8. Taracközi Avangard 13, 9. Ötvösfalvai FC13, 10. Kökényesi FC 10, 11. Nagybocskói FC 7, 12. Bedőházai FC 3.

*-játék nélkül

Forrás:

KISZó

Sport Közzétette:

Post Author: KISZó