Moszkal kiáll a magyarokért

– Sok probléma van a határokon átívelő együttműködéssel Kárpátalján. Engem kevésbé érdekel Kijev pozíciója, Hrinevics, Klimkin diskurzusa, sokkal inkább Kárpátalja a fontos, s az, hogy mire van szüksége a megyének – idézte a Kárpátalja.ma Hennagyij Moszkalt a megyei közigazgatás elnökét.

A kormányzó Felsőszinevéren, a XXVI. Kárpátaljai Nyári Szabadegyetemen a határokon átnyúló együttműködéseket középpontba állító kerekasztal-beszélgetésen vett részt, és emlékeztetett arra, hogy kiéleződött az ellentét Magyarország és Ukrajna között. Hangsúlyozta: „Ebben a konfliktusban nem vettünk és nem is fogunk részt venni, remélem, megmarad és tovább erősödik a Magyarország és Kárpátalja közötti jó kapcsolat”.

A kormányzó kitért az új határátkelők átadását hátráltató problémákra, a vereckei emlékműhöz vezető útszakasz katasztrofális állapotára, a csapi vízellátás megoldási lehetőségeire, valamint beszámolt a jelenleg is futó ukrán–magyar projektekről. Az infrastrukturális fejlesztések kapcsán hangsúlyozta, az állami adminisztrációnak nincsenek kikötései a kivitelezők kilétét illetően, és szívesen fogadják a magyar szakembereket a minőségi végeredmény elérése érdekében.

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó