Simán legyőzzük a fiúkat

Mezőgecsében nagy hagyománya van a néptáncoktatásnak. Osztrovka Kiara Mária két éve tagja a helyi Szivárvány néptánccsoportnak, de már korábban is táncolt.

– Haláborról költöztünk Mezőgecsébe, addig Mezőváriba jártam táncot tanulni. Nagyon szeretem a néptáncokat és a moderneket is. Sportos lány vagyok, van fiús oldalam is, szabadidőmben például szívesen focizom. Hol a lánycsapatban, hol a fiúcsapatban rúgom a bőrt. Vicces, amikor mi, lányok simán legyőzzük a fiúkat.

Ám az élet nem csak szórakozás és pihenés. Hamarosan beindul a tanulás, Kiara a hatodik osztályt kezdi a Mezőgecsei Általános Iskolában. Mint mondta, nagyon várja már, hiszen szeret tanulni és a barátai is hiányoznak.

– Az ötödik osztályt kitűnően fejeztem be, az eredményeimet két oklevéllel is díjazták. A legjobban az angolt és a matematikát kedvelem, emellett szeretem a magyar költeményeket tolmácsolni, több szavalóversenyen is részt vettem már, és mesemondó-versenyen is kipróbáltam magam.

Kiarának van egy ötéves kishúga, akit néha tanítgat. Elmondta, egy füzetet nyitott oda íratja a betűket, a számokat. Igaz, Csenge nem mindig fogad szót, de Kiara teljes mértékben meg van vele elégedve. Kikapcsolódásként babáznak, vagy mesét olvas neki, vagy együtt nézik a tévében a meséket. A legfontosabb, hogy jó testvérek és nagyon szeretik egymást.

Hegedűs Csilla

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó