Bikinis duó

Lakatos Vivien és Tóth Emília nem tétovázik, már diákéveik alatt saját üzletet indítottak. A tizennyolc éves ugocsai barátnők felrobbantották az internetet fürdőruhás képeikkel nyár elején. A VIEM kollekció darabjai fiatalosan vakmerőek és csábosan kifinomultak. Erről mesél a duó egyik tagja.

– Nem régóta vagytok barátnők.

– Egy éve ismerkedtünk meg – kezdi beszélgetésünket a tiszaújlaki Vivien. – Az érettségi vizsgán találkoztunk. Akkor még egyikünk sem tudta, hol akar továbbtanulni, így együtt döntöttünk a beregszászi főiskola angol szaka mellett. Emília nagyszőlősi, így az neki is közel volt. Az idén már Lembergbe felvételiztünk nemzetközi kapcsolatok szakirányra, levelező tagozatra. Együtt szórakozunk, együtt jártunk edzeni, és most már a saját márka fejlesztését is közösen csináljuk.

– Hogyan jött a VIEM kollekció ötlete, és miért pont fürdőruha?

– Az is hirtelen jött, mint minden más azelőtt. Én korábban is nagy „fürdőruhabolond” voltam, rengeteg van otthon, képes voltam télen is vásárolni belőle, ha úgy adódott. Mindig is szerettem volna valami ilyesmivel foglalkozni, de a ruhatervezésben már nehéz felvenni a versenyt, így azt találtam ki, hogy legyen fürdőruha-kollekciónk. Ilyet errefelé még úgysem láttunk. Elmondtam ezt az elképzelésemet Eminek, és neki is nagyon tetszett az ötlet. Viszont nehéz volt beindulni, mert alig találtunk varrónőt. Olyan, aki ruhákat szab, akadt volna, de a fürdőrucit nem nagyon akarták vállalni, mert ahhoz más gép kell a kényes anyaga miatt.

Végül az interneten találtunk egy kijevi varrónőt.

Nagyon jól megértjük egymást, mi elküldjük a rajzainkat és az anyagot, megbeszéljük a részleteket, és ő megvarrja.

– Együtt szoktatok ötletelni?

– Inkább külön-külön, kinek mikor jön az ihlet. Néha össze is szólalkozunk, előfordul, hogy nem egyezik az elképzelésünk, de aztán megállapodunk abban, hogy az egyik fürdőruci az ő ízlése szerint lesz, a másik pedig az én dizájnom alapján. Szerencsére mindig sikerül zöld ágra vergődni, és mindkettőnknek tetszik a másik alkotása. Eddig közel tíz fazon készült el. Még az elején járunk, de télre nem is szeretnénk újakat, majd márciusban jönnek az aktuálisak.

Vannak standard méreteink, de ha valakinek az nem passzol, ha elküldi a pontos méreteit, személyre szabjuk.

Általában 5-6 nap alatt elkészül egy darab, azokat pedig, amelyek készleten vannak, bármikor el lehet venni. Bárhová kipostázzuk a rendelést, még Magyarországra is.

– Mit terveztek még?

– Szeretnénk valami mást is beindítani, hiszen ez szezonális tevékenység. A tavaszi fürdőruha-kollekcióig még előrukkolunk valami újjal, de erről még egyelőre nem szeretnék beszélni. Meglepetés lesz. Jelenleg csak az interneten lehet rendelni, de idővel saját boltot is nyitnánk.

– Ti vagytok a saját termékeitek modelljei is. Ez így is marad?

– Ezt én szerettem volna eleinte, de be kell látnunk, hogy a fényképezkedésre egyre kevesebb időnk jut. Később valószínűleg felkérünk majd valakit. Főleg ha belekezdünk a másik dologba is.

Simon Rita

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó