Célirányos adomány Nagydobronyba

A Magyar Református Szeretetszolgálat közreműködésével hatalmas adomány került a Nagydobronyi Református Líceumba. A Debreceni Hittudományi Egyetem felajánlása egy újjáépült és továbbra is fejlesztés alatt álló tanintézménybe érkezett.

− Szolgálatunk segítségével hoztuk el ma a Debreceni Hittudományi Egyetem adományait − több mint harminc számítógépet monitorral és egyéb hozzávalókkal ellátva, számos projektort, két interaktív okostáblát és más felszereléseket. Az egyetem felajánlását célzottan e líceumnak hoztuk. Egyébként is többször látogatjuk a tanintézményt, segítjük lehetőségünk szerint. Ezt nagyon fontosnak tartjuk – fejtette ki Pusztai Gergely, a Magyar Református Szeretetszolgálat munkatársa.

− Amikor értesültünk arról, hogy a Debreceni Hittudományi Egyetem ilyen komoly felajánlást tett, Gergő kollégámmal azonnal a Nagydobronyi Református Líceumra gondoltunk – tette hozzá Fodor Gusztáv, a Magyar Református Szeretetszolgálat Kárpátaljai Koordinációs Irodájának a vezetője. Tudjuk, hogy ez egy új épület. 1997–1999-ben között én is tanítottam egyháztörténelmet a tanintézményben. Nem hiszem, hogy ez elfogultság lenne, de valahogyan megjelentek itt az üres falak, az üres szobák, az üres tantermek, ám én már látom e gyermekeket e komputerek előtt. Úgy gondolom, a legjobb helyre kerültek az adományok. A szeretetszolgálat életében egyébként is ritkák az ilyen nagy adományok, és számunkra nagy megtiszteltetés, hogy ilyen jó helyre hozhattuk.

− A felújítás révén új tantermeink is lettek. Ezeknek a digitalizálásához elengedhetetlen segítség ez a felajánlás. Az iskola nem rendelkezik olyan felszereltséggel, amivel be tudnánk indítani tíz osztályban az interaktív táblákkal történő oktatást. A számítógépes szaktanterem beszerelése után elfogytak a komputereink és mint tudjuk, az okostáblák működéséhez ezek is kellenek − így mondott köszönetet Gál Erika, a Nagydobronyi Református Líceum igazgatója.

Bara Tünde

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó